FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo HNS-a

ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Moramo učiniti sve da Hrvatska iMadžarska 2012. budu organizatori Europskoga nogometnog prvenstva jerje to idealna prigoda da se Hrvatska još više integrira u Europu,rekao je danas nakon prijama za čelnike Hrvatskoga nogometnog saveza(HNS) predsjednik Stjepan Mesić.
ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Moramo učiniti sve da Hrvatska i Madžarska 2012. budu organizatori Europskoga nogometnog prvenstva jer je to idealna prigoda da se Hrvatska još više integrira u Europu, rekao je danas nakon prijama za čelnike Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) predsjednik Stjepan Mesić.

Po njegovim riječima kandidatura Hrvatske i Madžarske trebala bi rezultirati dobivanjem domaćinstva jer je riječ o zemlji koja je već članica Europske unije i zemlji koja je na tom putu.

"Mi ćemo od svih naših veleposlanika u Europi zatražiti da se uključe u lobiranje, a o zajedničkoj kandidaturi obavijestit ćemo i sve akreditirane veleposlanike u Zagrebu", kazao je predsjednik Mesić.

Presjednik HNS-a Vlatko Marković je, izrazivši zadovoljstvo jednodušnom potporom kandidaturi predsjednika Mesića, ali i premijera Ive Sanadera, dodao: "Jednodušna potpora čelnih ljudi naše države daje nam za pravo vjerovati kako ćemu upravo mi i Madžari 2012. biti domaćinima smotre najboljih nogometaša Starog kontinenta, unatoč jakoj konkurenciji, pogotovo Italije, koja objektivno ostaje glavni favorit." Ustvrdio je kako bi se organiziranjem EP-a zaposlilo 30. do 50.000 ljudi.

O tome tko će biti domaćin i organizator EP-a 2012. odlučit će u prosincu 2006. Europska nogometna federacija (UEFA) između dviju zajedničkih kadidatura - Hrvatske i Madžarske te Poljske i Ukrajine - i Italije.

U izaslanstvu HNS-a bili su i potpredsjednici Vlado Zec i Damir Vrbanović, glavni tajnik Zorislav Srebrić i član Izvršnog odbora HNS-a Nevenko Herjavec.

Hina) xad yad

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙