FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene nagrade Hrvatskog muzejskog društva

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Nagrada za životno djelo "PavaoRitter Vitezović", koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatsko muzejskodruštvo (HMD), danas je na prigodnoj svečanosti u Muzeju za umjetnosti obrt uručena Nadi Premerl i Zdenki Dukat, dok su godišnje nagradeDruštva uručene Vesni Jurić Bulatović i Stručnom timu riječkogPomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Nagrada za životno djelo "Pavao Ritter Vitezović", koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatsko muzejsko društvo (HMD), danas je na prigodnoj svečanosti u Muzeju za umjetnost i obrt uručena Nadi Premerl i Zdenki Dukat, dok su godišnje nagrade Društva uručene Vesni Jurić Bulatović i Stručnom timu riječkog Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.

Obrazlažući nagrade, predsjednica stručnog ocjenjivačkog suda Vesna Girardi Jurkić rekla je kako je Nada Premerl karizmatična osoba u hrvatskoj muzejskoj djelatnosti, a uz zapaženi muzejski rad, važan je i njezin humano-ljudski rad s generacijama muzejskih djelatnika.

Muzejska savjetnica u zagrebačkom Arheološkom muzeju Zdenka Dukat tu je uglednu nagradu zaslužila, po riječima predsjednice stručnog ocjenjivačkog suda, zbog samozatajnog i predanog rada u numizmatičkoj djelatnosti, gdje je provela velik dio svog radnog vijeka.

Pomoćnica ravnatelja Muzeja za umjetnost i obrt Vesna Jurić Bulatović godišnju je nagradu dobila za marketinško i medijsko predstavljanje izložbenog projekta "Secesija u Hrvatskoj".

Stručni tim riječkog Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja - Marica Balabanić Fačini, Željka Cetinić, Margita Cvjetinović Starac, Mirjana Kos Nalis, Nikša Mendeš, Denis Nepokoj, Goroslav Oštrić i Melanija Štokov, nagrađen je godišnjom nagradom za monografiju "Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka".

Uručujući nagrade, Vesna Girardi Jurkić podsjetila je kako je muzejska djelatnost samozatajna, samopožrtvovna i nedovoljno nagrađena djelatnost.

U radu stručnog ocjenjivačkog suda radili su i Vedrana Gjukić Bender, Lida Roje Depolo, Tomislav Šola i Drago Bukovec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙