FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obitelji zatočenih i nestalih branitelja na božićnom okupljanju

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Obitelji zatočenih i nestalihhrvatskih branitelja okupile su se danas u povodu Božića kako bimolitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Mirogoju iMiroševcu poručile da hrvatski branitelji i civili, žrtve Domovinskograta, nisu i ne smiju biti zaboravljeni.
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja okupile su se danas u povodu Božića kako bi molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Mirogoju i Miroševcu poručile da hrvatski branitelji i civili, žrtve Domovinskog rata, nisu i ne smiju biti zaboravljeni.

Obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, koje su došle iz svih krajeva Hrvatske, položile su vijence i zapalile svijeće kod Središnjeg križa u Aleji branitelja na Miroševcu i Mirogoju, na Kenotafu (grobnici neidentificiranih žrtava Domovinskog rata na Mirogoju), na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te kod novog spomenika "Glas hrvatskih žrtava - Zid boli" na Mirogoju.

Obitelji su se zatim okupile na zajedničkom predbožićnom ručku i druženju, na kojemu je invalid Domovinskog rata iz Dubrovnika Irfan Gorinjac Udruzi "Vukovarske majke" uručio 15-ak slika koje svojim motivima govore o stradanjima i patnjama majki. Slike će biti prevezene u Vukovar i tamo izložene.

Predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ivan Pšenica rekao je da se obitelji svake godine okupljaju u Zagrebu na "Božićni ponedjeljak" te da Hrvatska još uvijek ne zna sudbinu 1143 branitelja i civila.

"Ovi zajednički trenutci pomažu nam da križ, koji nosimo čitave godine, bar malo spustimo ovih dana kako bismo udahnuli novu snagu za iduću godinu jer nas čeka još dugačak put u traženju istine o svojim najmilijima", rekao je Pšenica.

Pomoćnik ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pukovnik Ivan Grujić pozdravio je obitelji u ime potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor. Pukovnik Grujić istaknuo je "kako nas čeka dugačak i trnovit put u pronalaženju istine o zatočenim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima, te da su, uz sve tehničke i znanstvene pretpostavke, najveći problem još uvijek informacije do kojih se nastoji doći".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙