FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor otvorila dnevni boravak za starije osobe u Virovitici

ZAGREB/VIROVITICA, 19. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici "Dnevni boravak zastarije osobe", u sklopu provedbe Programa međugeneracijskesolidarnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti (MOBMS).
ZAGREB/VIROVITICA, 19. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici "Dnevni boravak za starije osobe", u sklopu provedbe Programa međugeneracijske solidarnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS).

Kako je priopćeno iz Ministarstva "Dnevni boravak za starije osobe" otvoren je u prostorima bivšeg Vatrogasnog doma čiju je obnovu financiralo to ministarstvo.

Otvarajući ga, potpredsjednica Kosor je rekla kako je to deveti "Dnevni boravak za starije osobe" koje je otvorilo Ministarstvo te podsjetila da je na području Virovitičko-podravske županije Ministarstvo obitelji dosad provodilo Program međugeneracijske solidarnosti "Pomoći u kući starijim osobama". Proširenjem Programa na novootvoreni Dnevni boravak bit će obuhvaćeno oko 200 osoba starije životne dobi na području Virovitičko-podravske županije.

Kosor je rekla kako je provedbu oba Programa Ministarstvo financiralo s oko 1,5 milijuna kuna, te istaknula da će na njegovoj provedbi ukupno biti zaposleno 14 osoba, i to pretežito žena starijih od 40 godina.

Zgrada u kojoj je danas otvoren "Dnevni boravak za starije osobe" ima 200 četvornih metara i najveća je takva ustanova u Hrvatskoj, a značajna je jer Virovitica nema umirovljenički dom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙