FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: ulaganja u zaštitu okoliša

OSIJEK,19. prosinca 2005.(Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapić idirektor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost VinkoMladineo potpisali su danas četiri ugovora o sanaciji odlagališta izbrinjavanju otpada vrijedna 27,4 milijuna kuna.
OSIJEK,19. prosinca 2005.(Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo potpisali su danas četiri ugovora o sanaciji odlagališta i zbrinjavanju otpada vrijedna 27,4 milijuna kuna.

Ugovori se odnose na sanaciju divljih odlagališta komunalnog otpada na osječkom području, sanaciju komunalnog otpada Sarvaš i Filipovica, te zajedničko financiranje kupnje kanti i kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada.

Po riječima Vinka Mladinea, "današnje potpisivanje ugovora i povećanje sredstava za 27,4 milijuna kuna rezultat je dobre i koordinirane suradnje koju Vlada i Fond imaju s Gradom u svrhu što učinkovitijeg zbrinjavanja otpada i uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na tom području".

Gradonačelnik Đapić istaknuo je da je "ova vladina potpora izuzetno važna te da će Osijek uistinu postati okolišno čist grad svjestan da ulazak u Europsku uniju traži maksimalne napore i odgovornost upravo u zaštiti okoliša i prirode".

Kako je rečeno, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost povećao je ulaganja u sanaciju odlagališta i zbrinjavanje otpada na osječkom području za 27,4 milijuna kuna što s dosadašnjim ulaganjima iznosi 52,7 milijuna kuna, a cijela Osječko-baranjska županija za projekte zaštite okoliša i energetsku učinkovitost dobila je od Fonda do sada 146,7 milijuna kuna.

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija s visinom odobrene investicijske pomoći među najvećim su korisnicima bespovratnih sredstava Fonda, rekao je Vinko Mladineo za posjeta osječkom gradskom Poglavarstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙