FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush ponovno Iran nazvao "osovinom zla"

WASHINGTON, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednikGeorge W. Bush je u srijedu nazvao Iran "stvarnom prijetnjom" te jeponovio kako Islamska republika čini dio "osovine zla", skupinezemalja koje podržavaju terorizam i pokušavaju se opskrbiti oružjem zamasovno uništenje.
WASHINGTON, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush je u srijedu nazvao Iran "stvarnom prijetnjom" te je ponovio kako Islamska republika čini dio "osovine zla", skupine zemalja koje podržavaju terorizam i pokušavaju se opskrbiti oružjem za masovno uništenje.

"Iran je stvarna prijetnja", kazao je Bush.

"Možda se sjećate da sam rekao da je Iran dio 'osovine zla' i to zbog dobrog razloga", dodao je podsjećajući na vlastitu izjavu u govoru državi i narodu 29. siječnja 2002. godine kada je uz Iran kao dio 'osovine zla' naveo još Irak i Sjevernu Koreju.

Bush je izrazio zabrinutost zbog teokracije koja nije transparentna, zbog zemlje u kojoj predsjednik govori kako je uništavanje izraelske države njegova vanjska politika, zbog zemlje koja je sluša zahtjeve slobodnog svijeta koji od nje traži da odustane od svojih nuklearnih ambicija".

Međutim, američki je predsjednik ponovio da SAD nastavljaju tražiti diplomatsko rješenje.

"Nastavljamo raditi na diplomatskoj bojišnici", kazao je Bush.

SAD i Izrael su uvjereni da civilne nuklearne aktivnosti Iranu služe kao paravan za proizvodnju atomske bombe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙