FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio vjerodajnice veleposlanika BiH

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je vjerodajnice veleposlanika BiH u Hrvatskoj AleksandraDragičevića i pritom istaknuo kako obje zemlje imaju interesa zadaljnje jačanje i razvijanje bilateralnih odnosa što pridonosi istabiliziranju cijele regije, priopćeno je u četvrtak iz UredaPredsjednika.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je vjerodajnice veleposlanika BiH u Hrvatskoj Aleksandra Dragičevića i pritom istaknuo kako obje zemlje imaju interesa za daljnje jačanje i razvijanje bilateralnih odnosa što pridonosi i stabiliziranju cijele regije, priopćeno je u četvrtak iz Ureda Predsjednika.

Predsjednik je rekao kako je Hrvaska zainteresirana za životne uvjete Hrvata u BiH "kojima ćemo pomagati u granicama naših mogućnosti i na potpuno transparentan način", dodajući kako je BiH njihova domovina i rješenja problema najprije moraju potražiti u dijalogu s njezinim vlastima.

Prema priopćenju, predsjednik Mesić je istaknuo da dvije zemlje trebaju surađivati i u prevladavanju posljedica nedavnih ratova, kako na području suradnje s Međunarodnim sudom u Haagu, tako i kroz potrebu suočavanja s punom istinom o svemu što se događalo u nedavnoj prošlosti te kroz omogućavanje povratka svih izbjeglih i prognanih.

Predajući vjerodajnice, veleposlanik Dragičević naglasio je da je razvoj bilateralnih odnosa dviju zemalja temelj razvoja mira i sigurnosti u regiji.

Naglasio je također potrebu jačanja odnosa Hrvatske i BiH na temelju poštovanja i razumijevanja, kao i iste strateške ciljeve, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙