FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP upoznat s pomicanjem termina za predaju vjerodajnica veleposlanika u Rimu

ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - U povodu napisa dijela dnevnogtiska da bi se činjenica da hrvatski veleposlanik u Italiji TomislavVidošević već dva i pol mjeseca čeka predaju vjerodajnica talijanskompredsjedniku mogla tumačiti kao pritisak Rima na Zagreb da riješiotvorena bilateralna pitanja, MVP je priopćio da je upoznat sasituacijom ali ne želi komentirati taj potez Republike Italije jer jeuvjeren da će se dobri odnosi dviju država nastaviti razvijati u istomsmjeru.
ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - U povodu napisa dijela dnevnog tiska da bi se činjenica da hrvatski veleposlanik u Italiji Tomislav Vidošević već dva i pol mjeseca čeka predaju vjerodajnica talijanskom predsjedniku mogla tumačiti kao pritisak Rima na Zagreb da riješi otvorena bilateralna pitanja, MVP je priopćio da je upoznat sa situacijom ali ne želi komentirati taj potez Republike Italije jer je uvjeren da će se dobri odnosi dviju država nastaviti razvijati u istom smjeru.

"Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija upoznato je s pomicanjem termina za predaju vjerodajnica hrvatskog veleposlanika Tomislava Vidoševića talijanskom predsjedniku Carlu Azegliu Ciampiju", rekla je glasnogovornica MVPEI-a Ivana Crnić. "Ne bi htjeli komentirati ovaj potez Italije jer smo uvjereni da će se i inače dobri bilateralni odnosi dviju država nastaviti razvijati u istom smjeru", kazala je glasnogovornica u vezi napisa u dijelu dnevnog tiska od četvrtka.

U spomenutim napisima ističe se kako je veleposlanik Vidošević u Rim stigao potkraj listopada i još uvijek čeka termin za predaju vjerodajnica talijanskom predsjedniku. To odugovlačenje bi se, prema tisku, moglo tumačiti kao talijansku poruku Hrvatskoj da ispuni zahtjeve Rima u vezi s prodajom nekretnina talijanskim državljanima i sklopi s Italijom sporazum o povratu imovine kakav je potpisala s Austrijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙