FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj eura blizu najviše razine prema dolaru u zadnja tri mjeseca

LONDON, 12. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Tečaj eura u četvrtak sepribližio najvišoj razini prema dolaru u protekla tri mjeseca tijekominače ograničenog obujma trgovine budući da ulagači čekaju rezultatezasjedanja Europske središnje banke (ECB).
LONDON, 12. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Tečaj eura u četvrtak se približio najvišoj razini prema dolaru u protekla tri mjeseca tijekom inače ograničenog obujma trgovine budući da ulagači čekaju rezultate zasjedanja Europske središnje banke (ECB).

Do podneva je tečaj eura ojačao 0,8 posto, na 1,2145 dolara.

Iako se očekuje da će ECB na zasjedanju u četvrtak ostaviti ključnu kamatnu stopu na 2,25 posto, nedavni snažni pokazatelji gospodarstva eurozone ojačali su očekivanja da će predsjednik ECB-a Jean-Claude Trichet na konferenciji za novinare signalizirati zaoštravanje monetarne politike u budućnosti.

"Tržište razmatra podizanje kamatnih stopa u eurozoni između ožujka i travnja, stoga će svaka Trichetova riječ biti pozorno proučena", izjavio je valutni strateg Westpacka Geoff Kendrick.

Raspoloženje prema američkoj valuti obilježeno je očekivanjem objave novog pokazatelja o vanjskotrgovinskoj razmjeni SAD-a, koji bi, ako bude lošiji od očekivanja, mogao potaknuti oštriju korekciju dolara.

Očekuje se da će podaci za studeni pokazati manjak u vanjskotrgovinskoj bilanci od 66,25 milijardi dolara, nakon rekordnih 68,89 milijardi u mjesecu ranije. "Ulagači postaju sve nervozniji u pogledu svojih dugoročnih dolarskih pozicija", rekao je Takehiko Jimbo, valutni analitičar Mitsubishi UFJ Trusta.

Tečaj zelene valute oslabio je tako 0,7 posto prema jenu i švicarskom franku, pa se njime trguje po 113,96 jena te 1,2742 franka. Britanska funta poskupjela je 0,5 posto, na 1,7669 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙