FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin o situaciji nakon uhićenja Gotovine

RIJEKA, 12. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajinrekao je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci kako predsjednikuVlade Ivi Sanaderu treba iskreno pomoći u vezi sa slučajem generalaAnte Gotovine, a da ga potom treba pokušati pobijediti na redovnimizborima.
RIJEKA, 12. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin rekao je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci kako predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu treba iskreno pomoći u vezi sa slučajem generala Ante Gotovine, a da ga potom treba pokušati pobijediti na redovnim izborima.

Gotovina nije kriv za događanja nakon Oluje, od 9. rujna 1995. bio je na bračnom putovanju, a u tom su se razdoblju palile kuće, kazao je Kajin, koji drži da je palež "tadašnja vladajuća politika mogla spriječiti da je htjela".

Gotovina nije odgovoran niti za etničko čišćenje, stanovništvo se povuklo prije Oluje temeljem dogovora Tuđman-Milošević, rekao je Kajin koji drži da se na tome treba graditi Gotovinina obrana.

Ponovio je ocjenu da je Gotovina uhićen onda, kada je to odgovaralo Velikoj Britaniji i SAD-u.

"Pregovori o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji otvoreni su kad je bilo jasno da SAD i Velika Britanija kontroliraju Gotovinu", kazao je Kajin.

"Nakon Splita i Gotovine desnicu ništa više ne može tako jako homogenizirati i to je dobro. Nakon jučerašnjeg dana Hrvati više neće živjeti u prošlosti", rekao je Kajin i ocijenio da nakon "ovog događaja Hrvatska postaje normalna zemlja", od čega će, kako je kazao, najviše koristi imati mali ljudi.

Potpredsjednik IDS-a je pohvalio držanje Crkve u ovom slučaju rekavši da se korektno postavila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙