FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: za bolnice se treba brinuti država

PAZIN, 22. prosinca 2005. (Hina) - IDS-ov saborski zastupnik DamirKajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu rekao da općebolnice treba vratiti državi jer se županije, kako kaže, sdvjestotinjak proračunskih kuna ne mogu brinuti za te vrlo važneustanove.
PAZIN, 22. prosinca 2005. (Hina) - IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu rekao da opće bolnice treba vratiti državi jer se županije, kako kaže, s dvjestotinjak proračunskih kuna ne mogu brinuti za te vrlo važne ustanove.

Stoga se Kajin zauzima da se sustav financiranja zdravstva vrati na onaj iz osamdesetih ili da zakonskim promjenama država preuzme brigu o općim bolnicama, kao što sada financira kliničke bolničke centre u većim hrvatskim gradovima.

Kajin je ustvrdio kako je Istarska županija zapostavljena u državnom proračunu za iduću godinu, ali kako on ne želi pristati ni na kakve ucjene kako bi se za Istru izdvojilo više novca. "Nijedna Vlada nije dobila mandat za vođenje maćehinske politike prema toj županiji", rekao je Kajin.

"Bez obzira na stranačku pripadnost saborski zastupnici iz Istre do sada su uvijek zastupali istarske razvojne projekte", ustvrdio je Kajin.

Osvrnuvši se na hrvatsko-slovenske odnose, ocijenio je kako dio slovenske vladajuće koalicije zagovara da se u Sloveniji održi referendum o pristupu Hrvatske Europskoj uniji. To bi moglo izazvati još veće političke teškoće koje će, smatra, najviše štetiti ljudima uz granicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙