FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVIDR-a prosvjeduje i od nadležnih zahtijeva sankcioniranje odgovornih za "Latinicu"

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Udruga Hrvatskih vojnih invalidaDomovinskog rata (HVIDR-a) izrazila je danas ogorčenje i zgražanjejučerašnjom emisijom "Latinica" pod nazivom "Tuđmanova ostavština" iod nadležnih državnih tijela zatražila da se sankcionira"neprofesionalnost i jednostranost urednika emisije Denisa Latina iostalih odgovornih"
ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) izrazila je danas ogorčenje i zgražanje jučerašnjom emisijom "Latinica" pod nazivom "Tuđmanova ostavština" i od nadležnih državnih tijela zatražila da se sankcionira "neprofesionalnost i jednostranost urednika emisije Denisa Latina i ostalih odgovornih"

"U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata ističemo svoje ogorčenje i zgražanja jučerašnjom emisijom 'Latinica' pod nazivom 'Tuđmanova ostavština' u kojoj je prvi hrvatski predsjednik i cijeli hrvatski narod prikazan kao jedan od najvećih zločinaca, jer se očito izborom gostiju i načinom vođenja emisije nastojala dokazati teza da je hrvatska država nastala na zločinu", navodi HVIDR-a u priopćenju.

Dodaju kako su "zapanjeni količinom izgovorenih laži i tendencioznih tvrdnji kojima su pojedini gosti kao i prilozi novinara na izrazito grub i neprimjeren način, s očitim govorom mržnje, okarakterizirani svi hrvatski građani, posebice hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik, a na kraju i temelji hrvatske opstojnosti i nacionalnog identiteta", što, navode, "predstavlja pokušaj grube krivotvorine hrvatske povijesti".

U priopćenju pitaju, "kako je moguće da se na jednoj javnoj televiziji kakvom se predstavlja HRT koju plaćanjem pretplate financiraju i hrvatski građani, rade takve emisije u kojima urednici predstavljaju male bogove koji nekažnjeno mogu vrijeđati osjećaje hrvatskih građana, posebice otvorenih rana hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata".

Slijedom navedenog, od nadležnih tijela RH zahtijevamo da se žurno sankcionira "ta krajnja neprofesionalnost i jednostranost urednika emisije "Latinica" Denisa Latina, kao i ostalih odgovornih osoba, jer se u ovom slučaju ne može govoriti o nikakvoj demokraciji ili slobodi medija, obzirom da se radi o teškim kršenjima Ustava RH, hrvatskih zakona, posebice Zakona o medijima, kao i Deklaracije o Domovinskom ratu", navodi u priopćenju HVIDR-a.

Protestno pismo zbog "Latinice" na više državnih institucija i HRT-u uputila je i zagrebačka HVIDR-a koja također zahtijeva smjenu Denisa Latina i kažnjavanje kako navode "odgovornih tvoraca tog krajnje neprofesionalnog televizijskog uratka".

Zagrebačka HVIDR-a od nadležnih institucija traži zaštitu ljudskih prava i sloboda za sve građane, zaštitu Domovinskog rata i RH i da nadležna tijela utvrde "stručne i profesionalne propuste te skandalozne emisije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙