FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata traži od Kirina utvrđivanje istine oko događaja u HVIDR-i

ZAGREB/KARLOVAC, 10. siječnja 2006. (Hina) - Republička koordinacijaudruga iz Domovinskog rata uputila je danas pismo ministru unutarnjihposlova Ivici Kirinu u kojem traže da se otkrije "prava istina" ojučerašnjem postupanju policije u prostorijama HVIDR-e.
ZAGREB/KARLOVAC, 10. siječnja 2006. (Hina) - Republička koordinacija udruga iz Domovinskog rata uputila je danas pismo ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu u kojem traže da se otkrije "prava istina" o jučerašnjem postupanju policije u prostorijama HVIDR-e.

"S ciljem da se dozna prava istina o cijelom događaju od 9. siječnja 2006., molimo da se utvrdi utemeljenost takvih postupaka te je li takvih postupaka uopće i bilo, a ako je bilo je li sve provedeno u skladu s postojećom zakonskom regulativom, poglavito što se radi o populaciji hrvatskih branitelja, invalida Domovinskog rata, koji su do jučer zajedno s tom istom policijom stvarali slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku", navodi se u pismu.

Koordinacija udruga ističe da je "zgranuta napisima u sredstvima javnog priopćavanja u kojima se navodi da je hrvatska policija na brutalan i zastrašujući način postupala i upala u prostorije HVIDR-e Zagreb".

Dodaju kako iz medija doznaju da se navodno radilo i o fizičkom zlostavljanju, kao i o neutemeljenom lišavanju slobode invalida Domovinskog rata.

"Cijeneći hrvatsku policiju, molimo da se postupi prema zakonu, kako bi hrvatska javnost, a i mi osobno dobili što prije relevantne informacije u vezi tih nemilih događaja", navodi se u pismu.

Predsjedništvo Zajednice udruga HVIDR-a Karlovačke županije također je od nadležnih državnih institucija zatražilo da se "žurno sankcioniraju odgovorne osobe po čijem se nalogu obavio nasilni upad pripadnika interventne policije u prostorije Zajednice udruga HVIDR-e grada Zagreba i premlaćivanje teških invalida Domovinskog rata", priopćeno je medijima nakon danas održanog izvanrednog sastanka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙