FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo obitelji reagiralo na sinoćnje događaje u zagrebačkoj HVIDR-i

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Na jučerašnji događaj uprostorijama HVIDR-e grada Zagreba, kad je uporabljena sila iprivedeno vodstvo te udruge, reagiralo je danas Ministarstvo obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti, istaknuvši da treba hitnoutvrditi činjenice kako bi se vidjelo je li i u kojem razmjerupolicija prekoračila ovlasti.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Na jučerašnji događaj u prostorijama HVIDR-e grada Zagreba, kad je uporabljena sila i privedeno vodstvo te udruge, reagiralo je danas Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, istaknuvši da treba hitno utvrditi činjenice kako bi se vidjelo je li i u kojem razmjeru policija prekoračila ovlasti.

"Po do sada raspoloživim podatcima, držeći se načela da nitko ne može biti neosnovano fizički ugrožavan, Ministarstvo ocjenjuje da je ponašanje policije u tom slučaju neprihvatljivo", priopćeno je danas iz Ministarstva obitelji.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor također je zatražila hitnu istragu o tom slučaju te kažnjavanje odgovornih ako se utvrdi njihova odgovornost.

Ministarstvo nedopustivim ocjenjuje svako prekoračenje ovlasti i fizičko ugrožavanje, posebno prema hrvatskim ratnim vojnim invalidima.

Sinoć je u prostorije zagrebačke HVIDR-e upala policija i uporabom sile privela predsjednika podružnice Ivana Pandžu, člana udruge Antu Jurendića i novinara Domagoja Margetića, koji je najavio da će prikazati snimku svjedočenja predsjednika Stjepana Mesića u Haagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙