FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtke o Pravilniku o ambalaži i ambalažnom otpadu

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Hipermarketi Coop promjenu cjenikakoja je uslijedila primjenom Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadudobili su od gotovo svih dobavljača pića, a zaprimljena povećanjacijena primijenit će i provesti kroz svoj sustav u najkraćem mogućemroku, objavili su iz tog trgovačkog lanca.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Hipermarketi Coop promjenu cjenika koja je uslijedila primjenom Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu dobili su od gotovo svih dobavljača pića, a zaprimljena povećanja cijena primijenit će i provesti kroz svoj sustav u najkraćem mogućem roku, objavili su iz tog trgovačkog lanca.

Iz trgovačkog lanca Getro izvijestili su kako će se pridržavati naputka Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva po kojem se primjena Pravilnika o zbrinjavanju ambalažnog otpada za trgovačke lance odgađa za 1. veljače.

U Getrou napominju kako za sada ne bilježe poskupljenja proizvoda u svojim prodajnim centrima.

Koprivnička Podravka odgovara da "zasad još uvijek razmatraju novonastale okolnosti i rade izračune kako bi maksimalno zaštitili interese potrošača i proizvođača".

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP), koja je inicirala okupljanje proizvođača i trgovaca koji se protive modelu zbrinjavanja otpada propisanom Pravilnikom, ističu da trgovci - članovi HUP-a trenutno ne prikupljaju ambalažu, jer je primjena Pravilnika ranije odgođena do 1. veljače, niti imaju saznanja o tome da trgovci nabavljaju strojeve za označavanje i pohranu ambalaže.

U HUP-u ponavljaju svoju tvrdnju da su poskupljenja opravdana jer su posljedica četiriju vrsta naknada.

(Hina) xtp/xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙