FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: motorni benzini pojeftinjuju, eurodizel poskupljuje

ZAGREB, 2. siječnja 2006. (Hina) - INA će od sutra, 3. siječnja,sniziti maloprodajne cijene motornih benzina za 0,9 do 1,5 posto, dokće poskupiti samo Eurodizel za 1,1 posto, a obični Dizel i lož uljeprodavat će se po dosadašnjim cijenama, izvijestili su iz Ine.
ZAGREB, 2. siječnja 2006. (Hina) - INA će od sutra, 3. siječnja, sniziti maloprodajne cijene motornih benzina za 0,9 do 1,5 posto, dok će poskupiti samo Eurodizel za 1,1 posto, a obični Dizel i lož ulje prodavat će se po dosadašnjim cijenama, izvijestili su iz Ine.

Tako će se od sutra do 16. siječnja na Ininim postajama Eurosuper 95 NS prodavati po cijeni od 7,79 kuna po litri, što je 0,9 posto manje od dosadašnjih 7,86 kuna.

Za 0,9 posto pojeftinit će i Super 95 i nova mu je cijena 7,64 kune (do sada 7,71 kuna), dok će Super Plus 98 pojeftiniti za 1,5 posto i koštat će 7,86 kuna po litri (do sada 7,98 kuna).

Skuplje će se, za 1,1 posto, u iduća dva tjedna prodavati jedino Eurodizel NS kojemu je nova cijena 7,17 kuna po litri (do sada 7,09 kuna).

Nepromijenjene ostaju maloprodajne cijene Dizela od 7,04 kune po litri i lož ulja koje će se i nadalje prodavati po 4,48 kuna po litri.

Dva najtraženija goriva - Eurosuper 95 i Eurodizel - INA od početka godine prodaje u skladu sa zahtjevima Euro IV norme, odnosno sa smanjenim postotkom sumpora i ta goriva na agregatu su označena i oznakom NS (niski sumpor).

Umjesto dosadašnjih 250 miligrama sumpora po kilogramu udio sumpora u tim je gorivima sada 50 miligrama po kilogramu.

Od početka ove godine INA na svojim postajama više ne prodaje olovni benzin Super 98, a vlasnike starijih automobila pozvala je da umjesto toga koristi bezolovni motorni benzin Super plus 98.

INA, temeljem Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata, maloprodajne cijene derivata može korigirati svaka dva tjedna, ovisno o kretanju cijena derivata na mediteranskom tržištu i kretanju tečaja dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙