FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte godinu započele iznad 60 dolara po barelu

LONDON, 2. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Cijena nafte zadržala se uponedjeljak iznad 60 dolara po barelu u elektronskom trgovanju, podutjecajem prošlotjednog podatka američke vlade o značajnom padu zalihabenzina u prethodnom tjednu.
LONDON, 2. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Cijena nafte zadržala se u ponedjeljak iznad 60 dolara po barelu u elektronskom trgovanju, pod utjecajem prošlotjednog podatka američke vlade o značajnom padu zaliha benzina u prethodnom tjednu.

Barel sirove nafte poskupio je za 65 centi, na 61,04 dolara na njujorškom tržištu tijekom europske elektronske trgovine. Londonsko tržište je zatvoreno zbog praznika.

U prošli petak, posljednjeg dana trgovine u 2005., cijena barela nafte u New Yorku završila je iznad 61 dolara, što predstavlja povećanje od 40 posto na godišnjoj razini. Cijena barela nekih je 15 posto manja u odnosu na njegovu najvišu razinu od 70,85 dolara, zabilježenu 30. kolovoza 2005.

Cijene prirodnog plina u ponedjeljak su uvećane za pet centi, dosegnuvši 11,22 dolara za prostornu stopu u elektronskom trgovanju u Europi, što je relativno blago povećanje obzirom na posljedice spora oko cijena između ruskog plinskog monopoliste Gazproma i Ukrajine, koji je ugrozio europsku opskrbu plinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙