FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Coca Cola i Jamnica digle cijene, Lura uskoro

ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - I Coca - Cola Beverages Hrvatskapovećala je cijene svojih proizvoda zbog primjene Pravilnika oambalaži i ambalažnom otpadu, o povećanju cijena iz istih razlogaizvijestili su danas iz Jamnice, a iz Lure najavili da će uskoroposkupiti i njihovi proizvodi.
ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - I Coca - Cola Beverages Hrvatska povećala je cijene svojih proizvoda zbog primjene Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu, o povećanju cijena iz istih razloga izvijestili su danas iz Jamnice, a iz Lure najavili da će uskoro poskupiti i njihovi proizvodi.

Iz Coca - Cole Beverages Hrvatska (CCBH) izvijestili su poslije podne kako su zbog primjene Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu cijena njihovih proizvoda povećane u rasponu od 3 do 24 posto plus PDV.

Jamnica je pak povisila cijene svojih proizvoda u nepovratnoj ambalaži u prosjeku za 20 posto, dok iz Lure najavili kako će uskoro doći do rasta cijena, koji će se, zavisno od proizvoda, kretati u prosjeku oko 12 do 15 posto.

Tako će svježe mlijeko u pet ambalaži poskupjeti za 15 posto odnosno 60 lipa po boci, dok će ostali fermentirani proizvodi pakirani u pet ambalažu poskupjeti za 12 do 15 posto, odnosno 60 do 70 lipa po proizvodu.

U Coca - Coli Beverages Hrvatska istaknuli su da su, kao i ostali proizvođači, bili prisiljeni podići cijene svojih proizvoda isključivo zbog primjene Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu.

Pravilnik propisuje četiri naknade koje izravno utječu na povećanje cijena. Na tu cijenu, budući da nema nikakvog pisanog dokumenta od Ministarstva financija - Porezne uprave, proizvođači su dužni zaračunati i PDV, navode iz te tvrtke.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙