FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najstariji od mladića ozlijeđenih ispred "Pashe" u životnoj opasnosti

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Najstariji od mladića ozlijeđenih ujučerašnjem obračunu ispred narodnjačkog kluba "Pasha" u životnoj jeopasnosti, dvojica su teško ozlijeđena, no van životne opasnosti, ajedan je mladić lakše ozlijeđen, izvijestili su danas u zagrebačkojpoliciji.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Najstariji od mladića ozlijeđenih u jučerašnjem obračunu ispred narodnjačkog kluba "Pasha" u životnoj je opasnosti, dvojica su teško ozlijeđena, no van životne opasnosti, a jedan je mladić lakše ozlijeđen, izvijestili su danas u zagrebačkoj policiji.

Policija ni danas nije dala više informacija o okolnostima pod kojima je došlo do pucnjave, kao niti iz kojih je oružja pucano.

"Pod za sada neutvrđenim okolnostima došlo je do ispaljivanja više hitaca iz više neutvrđenih vatrenih oružja od strane sudionika događaja", navodi policija u svom današnjem službenom izvješću.

Mladić čiji je život u opasnosti, 27-godišnji Josip Brkić ima prostrijelne rane lijeve strane prsnog koša, trbuha, lumbosakralne kralježnice, lijeve podlaktice i obje potkoljenice.

Teško ozlijeđeni 24-godišnjak Mario Topalović liječi se zbog dvije ustrijelne rane obje potkoljenice i prijeloma obje koljenične kosti, dok je 20-godišnjem Zlatku Glasnoviću prostrijeljen palac i treći prst lijeve ruke.

Posljednji sudionik, 21-godišnji Josip Topalović lakše je ozlijeđen, a ima prostrijelne rane desne pete te kontuziju glave, lijeve podlaktice i desne šake.

Iako policija ne otkriva detalje događaja mediji, pozivajući se na izjave svjedoka, objavljuju da su se dvije skupine mladića prije pucnjave sukobile u klubu, koji je osim po 'narodnoj' muzici poznat i kao okupljalište mnogih iz zagrebačkog podzemlja.

Sukob je kulminirao na parkiralištu, kada su nesuglasice riješene potezanjem oružja.

Prema neslužbenim medijskim informacijama Brkić je zbog djevojke ošamario Maria Topalovića, koji mu je uzvratio i srušio ga na pod. Brkić je tada izvadio pištolj i zapucao prema braći Topalović i Glasnoviću, a Glasnović je uzvratio pucnjavu.

Pucnjavu su čuli policajci stacionirani u stotinjak metara udaljenoj postaji, a dolaskom do kluba, nešto iza 2,30 sati, zatekli su ranjenog Josipa Topalovića. Ostalu trojicu kasnije su pronašli u Traumatološkoj i Vinogradskoj bolnici, gdje su ih "porscheom carrera" i "audijem A6" doveli prijatelji koji su u vrijeme incidenta bili u "Pashi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙