FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada RH o najavljenom štrajku sindikata državnih službi

ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - "Unatoč najavljenom štrajku iodbijanju sindikata državnih službi realno mogućeg i ponuđenogpovećanja osnovice za obračun plaća za 3 posto, Vlada RH će do krajaovoga tjedna - sukladno prihvaćenom državnom proračunu za 2006. - donijeti odluku i početi s primjenom od 1. siječnja 2006. obračuna i isplate povećanih plaća za sve državne službenike i namještenike",priopćeno je večeras iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.
ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - "Unatoč najavljenom štrajku i odbijanju sindikata državnih službi realno mogućeg i ponuđenog povećanja osnovice za obračun plaća za 3 posto, Vlada RH će do kraja ovoga tjedna - sukladno prihvaćenom državnom proračunu za 2006. - donijeti odluku i početi s primjenom od 1. siječnja 2006. obračuna i isplate povećanih plaća za sve državne službenike i namještenike", priopćeno je večeras iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

U priopćenju Vlada RH ističe da je "sa sindikatima državnih službi bila voljna odmah pristupiti, u partnerskom odnosu, analizi i promjeni pojedinih odredbi Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike i Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, te o nizu drugih aktivnosti u sklopu reforme državne uprave, kojima je cilj, uz ostalo, poboljšanje i materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih u državnoj službi". No, kako se navodi, "sindikati ponuđeni sporazum nisu prihvatili već su se odlučili na organizaciju štrajka".

Jednodnevni štrajk za sutra je najavio sindikat državnih službi zbog niskih plaća i lošeg statusa državnih službenika i namještenika.

U večerašnjem priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću naglašava se kako je " Vlada RH - polazeći od zakonskih odredbi i Kolektivnog ugovora, kao i svojih ovlasti - kao poslodavac donijela odluku da se sudionicima štrajka neće obračunati i isplatiti plaća i dodaci na plaću, razmjerno vremenu sudjelovanja u štrajku" .

U priopćenju se također navodi kako će "Vlada RH i dalje ustrajati na razvoju i unaprjeđenju socijalnog partnerstva, te je uvjerena da je to jedini put kojim je moguće ostvariti pozitivne rezultate na poboljšanju položaja radno aktivnog stanovništva, a među njima i državnih službenika i namještenika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙