FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska policija uhitila prkosnog pušača

MADRID, 10. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Španjolska je policijauhitila prkosnog pušača koji je, desetak dana nakon što je na snagustupio zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima, odbio ugasiticigaretu u jednom restoranu, objavile su mjesne vlasti.
MADRID, 10. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Španjolska je policija uhitila prkosnog pušača koji je, desetak dana nakon što je na snagu stupio zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima, odbio ugasiti cigaretu u jednom restoranu, objavile su mjesne vlasti.

Policija u regiji Navari je priopćila da je 39-godišnji muškarac uhićen i kažnjen s 240 eura zbog kršenja navedenog zakona i neposluha prema vlastima.

Španjolska, druga pušačka zemlja u Europi po glavi stanovnika, suočit će se s teškom bitkom u provedbi zakona o zabrani pušenja na javnim mjestima. Otkako je stupio na snagu 1. siječnja, zakon se vidljivo ignorira na mnogim mjestima.

Pušenje je od 1. siječnja zabranjeno u restoranima, barovima i mjestima zabave, osim ako oni nemaju više od 100 četvornih metara. U tom slučaju, dozvoljeno je napraviti mjesta za pušače. Na radnim mjestima pušenje je zabranjeno bez iznimaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙