FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska: parlament odobrio strogi zakon protiv pušenja

MADRID, 17. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Španjolski zastupnici odobrilisu velikom većinom strogi zakon protiv pušenja koji će stupiti nasnagu 1. siječnja 2006. i koji zabranjuje pušenje na svim radnimmjestima.
MADRID, 17. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Španjolski zastupnici odobrili su velikom većinom strogi zakon protiv pušenja koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2006. i koji zabranjuje pušenje na svim radnim mjestima.

Pušenje će biti zabranjeno i u ugostiteljskim ustanovama većim od 100 četvornih metara ako se ne urede posebni prostori u tu svrhu.

Uz te restrikcije, zakon protiv pušenja socijalističke vlade predviđa i nadziranje prodaje, nabave i reklamiranja cigareta.

Od 1. siječnja pušači više neće smjeti pušiti u barovima i restoranima većim od 100 m2, osim ako ne urede pušački prostor (koji ne smije biti veći od 30 posto površine lokala), niti na radnim mjestima, bila ona javna ili privatna.

Ugostiteljske ustanove manje od 100 m2 moći će odabrati hoće li njihov prostor biti za pušače ili nepušače.

Prostor za pušače moći će se urediti u otvorenom prostoru tvrtki, u kaznionicama, u zračnim lukama, željezničkim postajama ili lukama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙