FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel o novom zakonu o pomorskom obalnom prijevozu

RIJEKA,9. siječnja 2006.(Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnelna današnjoj je konferenciji za novinstvo, komentirajući novije istupepredsjednika Vlade Ive Sanadera i nadležnog ministra Božidara Kalmetevezane uz donošenje zakona o linijskom i povremenom pomorskom obalnomprijevozu, ocijenio da je pogrešno cijeli slučaj svoditi na odnoseSplita i Rijeke.
RIJEKA,9. siječnja 2006.(Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjoj je konferenciji za novinstvo, komentirajući novije istupe predsjednika Vlade Ive Sanadera i nadležnog ministra Božidara Kalmete vezane uz donošenje zakona o linijskom i povremenom pomorskom obalnom prijevozu, ocijenio da je pogrešno cijeli slučaj svoditi na odnose Splita i Rijeke.

Obersnel je ustvrdio da je riječ o "klasičnoj zamjeni teza" koja se koristi u nedostatku argumentacije. Prije svega, rekao je, odnosi Splita i Rijeke uvijek su bili dobri, a dva grada kvalitetno surađuju od uspostave sustava lokalne samouprave. Takvi će i ostati bez obzira na osnivanje Agencije za obalni linijski promet u Splitu ili drugdje, dodao je navevši da on ni u jednom istupu nije istaknuo želju ili potrebu da Agencija bude u Rijeci.

Obersnel je rekao da je samo komentirao zakon koji ocjenjuje lošim te da ujedno ocjenjuje lošim i odluku o osnivanju agencije koja je samo produžena ruka Vlade.

Izjava premijera Sanadera po kojoj se agencija osniva da se ministarstvo ne bi našlo u dvostrukoj ulozi da kao predstavnik vlasnika "Jadrolinije" odlučuje o dodjelama koncesija toj istoj tvrtki, rekao je Obersnel, pokazuje ili nepoznavanje stvarnog stanja ili skrivanje nečega. Obersnel je rekao da je zakonom predviđeno da agencijom upravlja upravno vijeće u kojemu je od pet članova tri predstavnika Vlade, što čini većinu, te proizlazi da i na ovaj način ministarstvo, odnosno Vlada, odlučuje o tim pitanjima.

Komentirajući izjavu ministra Kalmete po kojoj "župan Zlatko Komadina i Obersnel nisu bogomdani da odlučuju o sudbini 'Jadrolinije'", Obersnel je kazao da njima nije svejedno što će se dogoditi s "Jadrolinijom" zbog, kako je rekao, sličnih eksperimenata kao što je slučaj nakon kojega je ugašen "Croatia Line", od čega se posljedice na širem riječkom području osjećaju i danas zbog gubitka tisuća radnih mjesta i gospodarskog slabljenja područja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙