FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opći štrajk paralizira Grčku na 24 sata

ATENA, 14. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Opći štrajk od 24 sata na pozivvelikih sindikalnih konfederacija paralizirao je u srijedu javni iprivatni sektor u Grčkoj, posebice javni, zračni, pomorski iželjeznički prijevoz.
ATENA, 14. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Opći štrajk od 24 sata na poziv velikih sindikalnih konfederacija paralizirao je u srijedu javni i privatni sektor u Grčkoj, posebice javni, zračni, pomorski i željeznički prijevoz.

Na štrajk su pozvale moćna Opća konfederacija grčkih radnika (600 tisuća pripadnika) i Federacija službenika (200 tisuća članova) koje prosvjeduju protiv nacrta proračuna za 2006. godinu o kojem se treba uskoro raspravljati u parlamentu, te nacrta reforme poduzeća širokog javnog sektora.

Sindikalisti predbacuju konzervativnoj vladi da nameće "strogost i neumoljivost" te da želi dovesti u pitanje prednosti stečene u javnom sektoru.

Dvije grčke zračne kompanije Olympic Airlines i Aegean Airlines lete na samo jednom letu po destinaciji, a više od stotinu letova je otkazano.

Štrajk pogađa škole, administraciju, banke, bolnice i poduzeća od javnog interesa, među kojima poštu, elektru i telekomunikacije.

Novinari su također na četiri sata prekinuli rad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙