FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka: Štrajk zaustavio javni prijevoz

ATENA, 15. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Grčki gradski prijevozprekinut je, a djelatnici državnih tvrtki u četvrtak štrajkaju u znakprosvjeda protiv novog zakona o radu za kojeg vjeruju da je samonajava još drastičnijih reformi u javnom sektoru.
ATENA, 15. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Grčki gradski prijevoz prekinut je, a djelatnici državnih tvrtki u četvrtak štrajkaju u znak prosvjeda protiv novog zakona o radu za kojeg vjeruju da je samo najava još drastičnijih reformi u javnom sektoru.

Dan nakon općeg štrajka u cijeloj zemlji, zaposlenici u javnom prijevozu ostali su u štrajku još 24 sata tako da je promet u Ateni gotovo zaustavljen. Djelatnici državnih tvrtki, koji će novim zakonom izgubiti sigurnost od otkaza, također štrajkaju.

"Ovaj zakon neće proći, čak ako se za njega i bude glasovalo u parlamentu", rekao je Dimitris Apostolopoulos, tajnik sindikata telekomunikacija OTE.

Konzervativna vlada odbila je komentirati broj sudionika štrajka.

Opći štrajk od 24 sata na poziv velikih sindikalnih konfederacija paralizirao je u srijedu javni i privatni sektor u Grčkoj, posebice zračni, pomorski i željeznički prijevoz.

Na štrajk su pozvale moćna Opća konfederacija grčkih radnika i Federacija službenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙