FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi brodvejski rekord Fantoma iz opere

NEW YORK, 9. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Fantom iz opere još živi:kad se u ponedjeljak digne zastor za 7486. izvedbu, ta će romantičnamelodrama s glazbom Sira Andrewa Lloyda Webbera ponijeti naslov komadakoji je najduže igrao u povijesti Broadwaya.
NEW YORK, 9. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Fantom iz opere još živi: kad se u ponedjeljak digne zastor za 7486. izvedbu, ta će romantična melodrama s glazbom Sira Andrewa Lloyda Webbera ponijeti naslov komada koji je najduže igrao u povijesti Broadwaya.

Fantom je tako pretekao drugi Webberov hit, mjuzikl Mačke.

"To je nevjerojatno", priznao je Webber. "Moram priznati, kad sam vidio kako Mačkama ide, svim sam prijateljima rekao: 'Shvaćate da se ovako nešto više nikad neće dogoditi', a onda se dogodio Fantom".

Predstava se bazira na romansi istoimenoga romana Gastona Lerouxa iz 19. stoljeća. Webber je sa suradnicima stvorio predstavu punu specijalnih efekata koji dočaravaju život pariške opere i mračni svijet pod njom, u kojemu obitava izobličeni skladatelj koji se zaljubi u mladu sopranisticu.

Ta brodvejska produkcija osvojila je 1988. sedam nagrada Tony, među ostalima i za najbolji mjuzikl, gledalo ju je gotovo 11 milijuna ljudi, a zaradila je rekordnih šesto milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙