FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Kulturno-umjetnička društva - posrednici za transfer mogućih terorista?

BANJA LUKA, 8. siječnja 2006. (Hina) - U opširnom članku o međunarodnimterorističkim organizacijama, banjalučke "Nezavisne novine" odnedjelje opisuju i metode kojima, i pored strogih kontrola, pojedinciuspijevaju ući u BiH koju žele iskoristiti kao logističku i tranzitnubazu na putu prema zapadnim zemljama.
BANJA LUKA, 8. siječnja 2006. (Hina) - U opširnom članku o međunarodnim terorističkim organizacijama, banjalučke "Nezavisne novine" od nedjelje opisuju i metode kojima, i pored strogih kontrola, pojedinci uspijevaju ući u BiH koju žele iskoristiti kao logističku i tranzitnu bazu na putu prema zapadnim zemljama.

Jedan od načina ulaska u BiH je 'diplomatskim putem', odnosno preko kulturno- umjetničkih društava, navodi list.

Više izvora "Nezavisnih novina" potvrdilo je kako je posredovanjem Vlade Federacije BiH samo u prošloj godini na taj način u zemlju ušlo mnogo stranih državljana uglavnom afroazijskog porijekla kojima se, po ulasku u zemlju, 'gubi svaki trag'.

Kao ilustracija, navodi se podatak Ministarstva vanjskih poslova BiH po kojem je, prije nekoliko mjeseci, Zenicu posjetilo kulturno-umjetničko društvo iz Pakistana. Po ulasku u zemlju gubi se trag dvanaestorici Pakistanaca koji su bili u toj grupi.

Do sada nije poznato da li su 'nestali' Pakistanci, i kada, napustili teritorij BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙