FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pupovac posjetio povratnike u izbjegličkom naselju Tehnike u Sisku

SISAK, 6. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Srpskoga narodnog vijećai saborski zastupnik Milorad Pupovac obišao je večeras povratnike uizbjegličkom naselju Tehnike u Sisku i - u povodu Božića pojulijanskom kalendaru - podijelio im prigodne darove.
SISAK, 6. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Srpskoga narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac obišao je večeras povratnike u izbjegličkom naselju Tehnike u Sisku i - u povodu Božića po julijanskom kalendaru - podijelio im prigodne darove.

U izbjegličkom naselju Tehnike smješteno je 87 povratnika, među kojima je 60 Roma te 27 povratnika srpske nacionalne manjine, koji u neodgovarajućim uvjetima čekaju da ima se riješi stambeno pitanje.

Svim povratnicima Milorad Pupovac čestitao je Novu godinu, a onima koji Božić slave po julijanskom kalendaru Badnji dan i sutrašnji Božić.

"Bili Srbi, Romi ili neki treći, došli smo vam reći da vas nismo zaboravili, da smo na ovaj Badnji dan s vama i uz vas, svakome od vas došli smo dati prigodne darove", rekao je Milorad Pupovac. Istaknuo je da darovi koje su podijelili nisu ni otprilike onoliko koliko im treba, ali su dar od srca kako bi se Božić po julijanskom kalendaru i u izbjegličkom naselju dočekao i proveo što radosnije.

Spomenuo je i probleme povratnika vezane uz stanove. "Ove godine riješit će se slučajevi nositelja stanarskog prava", rekao je Milorad Pupovac. Najavio je da će obnoviti i preostale kuće povratnika te da će se s Vladom Republike Hrvatske "razmotriti način rješavanja stambenog zbrinjavanja povratnika koji za sada ne mogu ostvariti pravo na obnovu kuća zbog neriješenih vlasničkih odnosa, ili čije su kuće preprodane mimo njihova znanja". Pozvao je povratnike da budu strpljivi dok se ne pronađe "najbolje rješenje za njihovo stambeno zbrinjavanje".

Na Badnji dan po julijanskom kalendaru u izbjegličkom naselju u Sisku bili su i predsjednici Gradskog i Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Siniša Gajić i Milan Lončar te dužnosnici općine Dvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙