FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDSS o HDZ-ovu odbijanju rasprave o etnički motiviranim incidentima

ZAGREB,14. prosinca(Hina) - Zastupnici SDSS-a ocijenili su danas kakose nameće zaključak da HDZ odbijajući raspravu o etnički motiviranimincidentima ne želi obaviti svoj dio posla na suzbijanju takvihincidenata.
ZAGREB,14. prosinca(Hina) - Zastupnici SDSS-a ocijenili su danas kako se nameće zaključak da HDZ odbijajući raspravu o etnički motiviranim incidentima ne želi obaviti svoj dio posla na suzbijanju takvih incidenata.

Nakon što su neke nevladine udruge upozorile na porast etnički motiviranog nasilja nad Srbima, saborski Odbor za ljudska prava je prije više od mjesec dana, a na prijedlog SDSS-a, zatražio da ga o tome izvijesti MUP, što je MUP i učinio prije dva tjedna.

HDZ-ovci su se na jučerašnjoj sjednici odbora usprotivili da se raspravlja isključivo o nasilju nad Srbima, ocjenjujući da je riječ o manipulacijni jedne nacionalne manjine, te o "politikantskom pokušaju da se Hrvatskoj dodatno oteža, u ovom teškom trenutku".

Revoltirani stavom svog koalicijskog partnera, SDSS-ovci su zatražili da se ta točka povuče s dnevnog reda i napustili sjednicu.

Danas su na konferenciji za novinare objasnili kako im je jedina namjera bila da zastupnici pomognu policiji, pravosuđu i lokalnim zajednicama da se bore s tim problemom.

"Ako neki zastupnici ni nakon 15 godina nemaju potrebu izreći svoj sud o nečemu što je iscrpno i korektno evidentirano u MUP-ovu izvješću, sasvim je jasno da svoj posao onda ne može obaviti ni policija ni pravosuđe", kazao je Milorad Pupovac.

Upozorio je da su na jučerašnjoj sjednici bili i predstavnici nekih međunarodnih organizacija, pa se, kaže, ne treba čuditi ako se o toj točki povede rasprava u odborima nekih drugih parlamenata.

Najavio je i da SDSS više neće predlagati raspravu o toj točki, a kolegama iz HDZ-a poručio da će "snositi odgovornost za daljnju efikasnost pravosuđa i policije, te poštivanje zakona".

Na pitanje može li jučerašnji događaj dovesti u pitanje SDSS-ovu potporu Vladi, Pupovac je odgovorio kako se nada da će premijer Ivo Sanader "shvatiti da je jučerašnja opstrukcija HDZ-ovih zastupnika ujedno i opstrukcija njegove Vlade, pa i njega samoga".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙