FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolinda Grabar-Kitarović s Perrinom i Vlahovićem

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u utorak, namarginama ministarskog sastanka Organizacije za europsku sigurnost isuradnju (OESS) u Ljubljani, s glavnim tajnikom OESS-a Marcom Perrinomi crnogorskim ministrom vanjskih poslova Miodragom Vlahovićem,priopćio je MVPEI.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u utorak, na marginama ministarskog sastanka Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Ljubljani, s glavnim tajnikom OESS-a Marcom Perrinom i crnogorskim ministrom vanjskih poslova Miodragom Vlahovićem, priopćio je MVPEI.

Prilikom susreta ministrice Grabar-Kitarović i glavnog tajnika OESS-a Perrina razgovaralo se o reformi OESS-a te o ulozi njegovih misija u Hrvatskoj, BiH i SCG, navodi se u priopćenju.

Poseban naglasak u razgovoru stavljen je na mandat Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj i na provođenje javne kampanje o povratku i reintegraciji svih izbjeglica i raseljenih osoba, koju zajednički provode Vlada RH i Misija OESS-a u Zagrebu. Tom je prigodom ministrica Grabar-Kitarović ponovila odlučnost hrvatske Vlade da do kraja 2006. godine, u suradnji sa susjednim zemljama, u cijelosti ispuni plan povratka izbjeglica kako je i predviđeno Sarajevskom deklaracijom.

Na sastanku ministrice Grabar-Kitarović i crnogorskog kolege Miodraga Vlahovića potvrđeni su dobri bilateralni odnosi između dviju zemalja, koji su u stalnom usponu. Naglašeno je da dvije zemlje i dalje trebaju zajednički raditi na poboljšanju prometne povezanosti i na jačanju gospodarske suradnje, kaže se u priopćenju.

Ministar Vlahović iskazao je poseban interes za stečena znanja i iskustva Republike Hrvatske u vođenju pregovora za sklapanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP). Hrvatska ministrica ponudila je Vlahoviću punu tehničku pomoć Republike Hrvatske u procesu pregovora za sklapanje SSP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙