FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH će poduzeti sve da zaštite imovinu na području Cavtata

SARAJEVO,15. prosinca 2005.(Hina) - Zamjenica pravobranitelja Bosne iHercegovine Dragica Miletić najavila je kako će vlasti te zemlje idalje poduzimati sve mjere kako bi zaštitile svoju imovinu na područjuCavtata gdje je prije rata djelovala dječja bolnica "NemanjaVlatković" koja je bila u sastavu Kliničkog centra Sveučilišta uSarajevu.
SARAJEVO,15. prosinca 2005.(Hina) - Zamjenica pravobranitelja Bosne i Hercegovine Dragica Miletić najavila je kako će vlasti te zemlje i dalje poduzimati sve mjere kako bi zaštitile svoju imovinu na području Cavtata gdje je prije rata djelovala dječja bolnica "Nemanja Vlatković" koja je bila u sastavu Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu.

Predstavnici vlasti BiH 5. prosinca dobili su odluku Visokog trgovačkog suda Hrvatske kojom je odbačen zahtjev BiH da se iz stečajne mase bivše bolnice u Cavtatu izdvoji dio nekretnina i onemogući njihova prodaja.

Visoki trgovački sud takvu je odluku donio 18. listopada a odnosi se na pravo raspolaganja nad tri objekta i devet tisuća četvornih metara zemljišta na iznimno atraktivnoj lokaciji uz samu morsku obalu i u nizini hotela "Albatros".

Objekti i zemljište devastirani su tijekom rata i sada u zapuštenom stanju čekaju rješenje imovinskog spora.

U izjavi koju u četvrtak prenosi sarajevski "Dnevni avaz" Miletić je potvrdila kako se odluka Visokog trgovačkog suda smatra konačnom i izvršnom no istaknula je da BiH ima pravo na reviziju postupka pred Ustavnim sudom Hrvatske.

"To ćemo sigurno i uraditi nakon što vidimo razloge koje je drugostupanjski sud naveo za ovakvu presudu", kazala je Miletić.

Ona je objasnila kako će, u slučaju da stečajni upravitelj bivše cavtatske bolnice ponudi sporne nekretnine na prodaju, BiH tražiti izdavanje privremene mjere zabrane.

Podsjetila je kako BiH na raspolaganju stoje i drugi pravni instrumenti poput podnošenja tužbe sudu u Strasbourgu.

Prodaja imovine bivše bolnice počela je prije dvije godine kada je i pokrenut stečajni postupak.

Tada je radi podmirenja dugova prema bivšim radnicima prodano šest stanova i dvije zemljišne parcele.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙