FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga razgovora o hrvatskoj dijaspori

ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Knjiga interviewa "Povratak,integracija ili asimilacija? Razgovori o hrvatskoj dijaspori" novinaraAdolfa Polegubića objavljena je u nakladi Hrvatskoga dušobrižničkogureda u Frankfurtu.
ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Knjiga interviewa "Povratak, integracija ili asimilacija? Razgovori o hrvatskoj dijaspori" novinara Adolfa Polegubića objavljena je u nakladi Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu.

Knjiga sadrži petnaest razgovora koje je od 2002. do 2005. vodio glavni urednik mjesečnika hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj "Živa zajednica" Adolf Polegubić s istaknutim osobama iz crkvenoga i društvenog života, javila je danas Ika.

U uvodu knjige fra Josip Bebić navodi kako je autor brižljivo birao sugovornike te često i pomalo "provokativno" postavljao pitanja kako bi od njih dobio što određenije odgovore o životu i djelovanju Hrvata u inozemstvu.

Među sugovornicima su predsjednik HBK-a kardinal Josip Bozanić, predsjednik Vijeća za hrvatsku inozemnu pastvu biskup Želimir Puljić, apostolski nuncij u Bjelorusiji nadbiskup Martin Vidović, zatim svećenici, demografi, znanstvenici, jezikoslovci i pravnici koji neizravno ili izravno govore o hrvatskom iseljeništvu u Njemačkoj, ali i drugim dijelovima svijeta.

Novinar, pastoralni teolog i pjesnik Adolf Polegubić, više je godina radio kao novinar u "Glasu Koncila", a od 2002. glavni je urednik mjesečnika "Živa zajednica" u kojem su objavljeni razgovori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙