FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene knjižne nagrade "Kiklop"

PULA, 8. prosinca 2005. (Hina) - U sklopu ovogodišnjeg 11. Sajma knjigeu Istri, koji se održava u Puli od 1. do 10. prosinca, dodijeljene suknjižne nagrade "Kiklop" za postignuća u knjižnoj produkcijinakladnika iz Hrvatske od 1. listopada 2004. do 1. listopada 2005.
PULA, 8. prosinca 2005. (Hina) - U sklopu ovogodišnjeg 11. Sajma knjige u Istri, koji se održava u Puli od 1. do 10. prosinca, dodijeljene su knjižne nagrade "Kiklop" za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Hrvatske od 1. listopada 2004. do 1. listopada 2005.

Knjižna nagrada "Kiklop" u kategoriji proznog djela dodijeljena je, na svečanosti održanoj u srijedu navečer, knjizi Luke Paljetka (na slici), "Skroviti vrt: Dnevnik Cvijete Zuzorić, plemkinje dubrovačke", u izdanju nakladničke kuće Profil International.

Nagradu "Kiklop" za urednika godine dobila je Milana Vuković-Runjić iz nakladničke kuće "Vuković&Runjić", a za biblioteku godine "Kiklopa" su dobili biblioteka Facta, nakladničke kuće Algoritam te "Vuković&Runjić" istoimene nakladničke kuće.

Nagrada za debitansku knjigu pripala je naslovu "Istria glagoljušta" Igora Grbića nakladničke kuće Ceres, dok je za pjesničku zbirku "Kiklopa" dobila "Aritmija" Delimira Rešickog u izdanju nakladničke kuće Meandar.

"Kiklop" za knjigu eseja godine pripao je knjizi "Borgesov čitatelj: Portreti i prikazi" Tonka Maroevića u izdanju "Antibarbarusa".

Za publicistističku knjigu "Kikolopa" je dobila Dunja Detoni-Dujmić za "Leksikon svjetske književnosti: Djela" u izdanju Školske knjige, a za dječju knjigu "Kiklop" je pripao Lari Holbling Matković za knjigu "Moj prvi hrvatski rječnik: Za djecu i odrasle" u izdanju nakladničke kuće "Novi liber".

U kategoriji knjige inozemnog autora "Kiklop" je pripao Haruki Murakami za knjigu "Norveška šuma" u izdanju nakladničke kuće "Vuković&Runjić", a za prijevod godine nagrada je pripala Xeniji Detoni za knjigu "Harmonia Caelestis" Petera Esterhazyja.

"Kiklop" za najbolje oblikovanje knjige pripao je nakladniku AGM za knjigu "Žuti titl: Drugačija filmska enciklopedija" Marka Mihalineca i Velimira Grgića.

Na svečanosti je za hit godine proglašen "Zahir" Paula Cuelha.

Knjižnu nagradu "Kiklop" Sajam knjige u Istri utemeljio je prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙