FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povratak Gavrilovića na američko tržište

ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Petrinjska mesna industrijaGavrilović je u razdoblju od studenog prošle godine do početka ovegodine svom američkom distributeru, tvrtki AB Company iz Chicaga,isporučila više od 35 tona proizvoda, i to svojih najuspješnijibrandova - jetrene paštete i mesnog doručka, izvijestili su iz tetvrtke.
ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Petrinjska mesna industrija Gavrilović je u razdoblju od studenog prošle godine do početka ove godine svom američkom distributeru, tvrtki AB Company iz Chicaga, isporučila više od 35 tona proizvoda, i to svojih najuspješniji brandova - jetrene paštete i mesnog doručka, izvijestili su iz te tvrtke.

Povratku tih proizvoda na američko tržište nakon 15 godina stanke prethodio je zahtjevni postupak dobivanja izvoznih dozvola za Sjedinjene Američke Države.

Inspektori američke Službe za zdravstvenu ispravnost hrane i inspekcija mesa američkog Ministarstva poljoprivrede utvrdili su, nakon boravka u obnovljenim pogonima Gavrilovića, da su proizvodi te mesne industrije na najvišem stupnju zdravstvene ispravnosti i kvalitete te odobrili izvoz.

Odmah nakon toga pokrenuta je složena procedura registracije proizvoda Gavrilovića, a prva probna isporuka krenula je u studenom prošle godine.

Iz Gavrilovića naglašavaju i kako je prošla godina po svim poslovnim pokazateljima bila najuspješnija u zadnjih deset godina koliko je prošlo od povratka u Petrinju nakon Domovinskog rata.

Tako je zabilježen je znatan rast izvoza, 19 posto ukupne prošlogodišnje proizvodnje bilo je namijenjeno izvozu, a Gavrilovićevi proizvodi su, osim u SAD-u, odnedavno prisutni i u Rusiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙