FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gavrilović obilježio 10. obljetnicu povratka u Petrinju

PETRINJA, 9. prosinca 2005. (Hina) - Promet prehrambene industrijeGavrilović iz Petrinje u 2005. godini iznosit će oko 830 milijuna kunačime se nastavlja trend njihova desetogodišnjeg rasta, istaknuto je nadanašnjem obilježavanju desete godišnjice Gavrilovićeva povratka uPetrinju.
PETRINJA, 9. prosinca 2005. (Hina) - Promet prehrambene industrije Gavrilović iz Petrinje u 2005. godini iznosit će oko 830 milijuna kuna čime se nastavlja trend njihova desetogodišnjeg rasta, istaknuto je na današnjem obilježavanju desete godišnjice Gavrilovićeva povratka u Petrinju.

U prošloj godini promet je iznosio 805 milijuna kuna, a u 2003. 710 milijuna kuna, rekao je direktor interne revizije Gavrilovića Ivo Karabatić.

Usporedbe radi, 1995. godine, kada je Gavrilović nakon prestanka okupacije Petrinje obnovio proizvodnju u tom gradu, promet je iznosio 100 milijuna kuna.

Ukupni pak promet grupacije Diona - Dinova, koje je Gavrilović član, dosegnut će ove godine po njegovim riječima 1,5 milijardi kuna.

Najznačajnijom investicijom u tvrtku nakon povratka u Petrinju, njezini čelni ljudi ističu 43 milijuna kuna uloženih od 1999. do prošle godine u obnovu i izgradnju reprocentra.

Uz hrvatsko tržište, na kojemu je jedan od lidera, Gavrilović je značajan izvoznik, a najveći udjel u izvoznim tržištima zauzimaju Bosna i Hercegovina i Slovenija. Izvozu je namijenjeno 19 posto Gavrilovićeve proizvodnje.

Proizvodi Gavrilovića plasiraju se u Australiju, Novi Zeland, Srbiju i Crnu Goru, Njemačku, SAD i dr.

Tvrtka ima 978 zaposlenih, a 1995. godine imala ih je 209. Ima trećinu udjela u prihodima svim tvrtki sa sjedištem u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Vlasnik tvrtke Đuro Gavrilović ističe da je perspektiva tvrtke u otvaranju tržišta Europske unije, koje će Hrvatskoj biti znatno dostupnije nakon njezina ulaska u EU.

Gavrilović je, po njegovim riječima, prehrambena industrija značajna u europskim okvirima, što uz višestoljetnu tradiciju snaži njezine šanse na zajedničkom europskom tržištu.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙