FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "Uljaniku" predan tanker za prijevoz naftnih prerađevina

PULA, 14. prosinca 2005. (Hina) - Pulsko brodogradilište "Uljanik"danas je kompaniji "Morevist Shipping Company Ltd", koja je uvlasništvu španjolske tvrtke "Fletamentos Maritimos", predalo tankerza prijevoz naftnih prerađevina i kemikalija "Loukas 1", nosivosti 46tisuća tona.
PULA, 14. prosinca 2005. (Hina) - Pulsko brodogradilište "Uljanik" danas je kompaniji "Morevist Shipping Company Ltd", koja je u vlasništvu španjolske tvrtke "Fletamentos Maritimos", predalo tanker za prijevoz naftnih prerađevina i kemikalija "Loukas 1", nosivosti 46 tisuća tona.

Tanker je dug je 182, širok 32 te visok 17 metara.

Ugovor o gradnji ovog broda potpisan je u srpnju 2002. godine, a u travnju ove godine na navoz je položena kobilica, dok je brod porinut koncem kolovoza, što znači da je Uljanik ovaj tanker, od polaganja kobilice izgradio i isporučio za osam mjeseci.

Kako se doznaje u pulskom brodogradilištu, primopredajom četvrtog i posljednjeg tankera iz spomenute serije, koja se planira u travnju iduće godine, Uljanik u nekoliko godina neće graditi tankere već isključivo brodove za prijevoz automobila, za kombinirani prijevoz automobila i kontejnera te specijalne brodove za prijevoz željezničkih kompozicija Kaspijskim jezerom.

Današnjom sedmom primopredajom broda te porinućem još jednog tankera do konca godine, pulsko brodogradilište će u cjelosti ispuniti plan za 2005. u kojoj je do sada predao tri tankera, dva broda za prijevoz vagona i jedan brod za prijevoz automobila.

U knjizi narudžbi pulsko brodogradilište ima 20 čvrsto ugovorenih brodova vrijednosti nešto manje od jedne milijarde američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙