FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Program hrvatsko-iranske kulturne suradnje

ZAGREB, 3. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo kulture RepublikeHrvatske i Ministarstvo kulture i islamskog usmjeravanja IslamskeRepublike Irana potpisali su danas trogodišnji Program kulturnerazmjene dviju zemalja.
ZAGREB, 3. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo kulture i islamskog usmjeravanja Islamske Republike Irana potpisali su danas trogodišnji Program kulturne razmjene dviju zemalja.

Program je u ime Irana potpisao generalni direktor kulturnih centara pri Ministarstvu vanjskih poslova Vahid Ahmadi, a u ime Hrvatske ministar kulture Božo Biškupić.

Vahid Ahmadi je podsjetio na važnost kulturne suradnje koja je temelj gospodarskih i političkih odnosa dviju država. Stoga se zauzeo za još jaču kulturnu suradnju, koja se, po njegovoj ocjeni, zadnjih godina povećala.

Pozdravivši dobru kulturnu suradnju dviju zemalja, ministar Biškupić je rekao kako će se na temelju Programa u iduće tri godine (2006., 2007. i 2008.) ta suradnja proširiti na područja likovnosti, kazališta, arhivskih djelatnosti i zaštitu kulturnih spomenika, u čemu postoje dobra obostrana iskustva.

Hrvatski ministar se posebno zauzeo za kulturnu suradnju mladih, sveučilišnu razmjenu, uzajamne posjete glazbenika i t.d.

Podsjetio je kako je vrhunac suradnje dviju zemalja bila reprezentativna izložba "7000 godina perzijske umjetnosti" koja je otvorena u Muzeju "Mimari" u Zagrebu 2004., a izložena su djela iz fundusa Teheranskog nacionalnog muzeja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙