FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cheney dobio povišicu, Bushu i dalje ista plaća

WASHINGTON, 23. prosinca 2005. (Hina/AP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush u četvrtak je svojim potpisom odobrio povećanje plaćačlanovima Kongresa. Povišicu su dobili i državni službenici inamještenici, vojnici te suci.
WASHINGTON, 23. prosinca 2005. (Hina/AP) - Američki predsjednik George W. Bush u četvrtak je svojim potpisom odobrio povećanje plaća članovima Kongresa. Povišicu su dobili i državni službenici i namještenici, vojnici te suci.

Odluku o povećanju plaća već je ranije donio Kongres, no da bi stupila na snagu bio je potreban predsjednikov potpis.

Plaće kongresmena povećane su za 1,9 posto, odnosno za 3.100 dolara. To znači da će godišnja plaća člana Kongresa u 2006. iznositi 165.200 dolara.

Plaća je povećana i američkom potpredsjedniku Dicku Cheneyu, budući da je on po Ustavu i predsjednik Senata. Njegova godišnja plaća veća je za 4.000 dolara, i u 2006. iznosit će 212.100 dolara. Jednaku plaću kao i Cheney imaju predsjednik Zastupničkog doma Kongresa Dennis Hastert, te predsjednik Vrhovnog suda John Roberts.

Plaće državnih službenika i namještenika uvećane su za 2,1 posto, a pripadnici oružanih snaga dobit će povišicu od 3,1 posto.

Jedini koji je ostao kratkih rukava je George W. Bush. Naime, godišnja plaća predsjednika države ostaje ista, a to iznosi 400.000 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙