FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Originalni Hitlerovi akvareli na prodaju na austrijskom E-bayu

BEČ, 22. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Originalni akvareli koje jenaslikao Adolf Hitler trenutno se nude na dražbi za nekoliko tisućaeura na austrijskoj Internet stranici E-bay.
BEČ, 22. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Originalni akvareli koje je naslikao Adolf Hitler trenutno se nude na dražbi za nekoliko tisuća eura na austrijskoj Internet stranici E-bay.

Akvarel pod naslovom "Muenchen", s potpisom bivšeg nacističkog diktatora, koji dražbovatelj opisuje kao "vrlo rijedak komad", nudi se na dražbi počevši od 2100 eura.

Početkom tjedna, akvarel pod naslovom "Bad Gastein", po imenu austrijskog turističkog mjesta smještena u blizini Salzburga, dobio je 25 ponuda prije nego je prodan za 4500 eura, piše u srijedu austrijski dnevnik Standard.

Adolf Hitler, rođen u Braunauu u središnjem dijelu Austrije, želio je postati slikar ali nije prošao na prijemnom ispitu na bečkoj Likovnoj akademiji 1920.-ih godina.

Nakon tog neuspjeha, postao je čelnik nacističke stranke na čelu koje je bio njemački kancelar 1933. godine.

Stručnjaci ocjenjuju prosječnim umjetničko stvaralaštvo Hitlera te velike aukcijske kuće odbijaju nuditi djela diktatora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙