FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel opovrgao predsjedničke ambicije

LJUBLJANA,27. prosinca(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaDimitrij Rupel opovrgao je u utorak nagađanja da će se kandidirati napredsjedničkim izborima 2007. godine.
LJUBLJANA,27. prosinca(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel opovrgao je u utorak nagađanja da će se kandidirati na predsjedničkim izborima 2007. godine.

"To sam i ja pročitao u nekoj trač-rubrici, ali mi se ta spekulacija ne čini posebno duhovitom", rekao je Rupel za slovensku televiziju u razgovoru koji je ta kuća imala sa svojim novinarima i istaknutim političarima koji su birali "događaj 2005. godine".

Voditelj emisije Boštjan Lajovic pitao je, naime, Rupela nije li njegova moguća ambicija za predsjednički položaj uzrok neslaganja između njega i sadašnjeg predsjednika Janeza Drnovšeka kad je riječ o politici prema Hrvatskoj i Kosovu.

"Vrijeme koje mi je namijenjeno želim preživjeti na položaju koji mi je namijenjen", rekao je Rupel, dodajući da će na mjestu šefa slovenske diplomacije sigurno biti i u prvoj polovici 2008. godine, odnosno nakon predsjedničkih izbora, kad će Slovenija kao prva od "novih" članica predsjedati EU-om.

"Tko je prije 15 godina mogao misliti da ćemo jednom mi voditi Europsku uniju?", upitao je Rupel.

Suprotno sugestijama voditelja da su "incidenti u Piranskom zaljevu" bili jedan od glavnih vanjskopolitičkih događaja za Sloveniju u ovoj godini, Rupel je rekao da su odnosi s Hrvatskom dobri, uz neka pitanja koja su posljedica raspada Jugoslavije.

"Neka smo pitanja već riješili, a neka ćemo riješiti", rekao je Rupel u vezi slovensko-hrvatskih odnosa, pojasnivši da su odnosi država koje su jedne drugima susjedne uvijek drukčije kakvoće od odnosa sa onima koje su međusobno udaljene, što je ilustrirao i nekim teškoćama u odnosima Slovenije s Italijom i Austrijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙