FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Neželjeni učinak dijetetskih proizvoda kod oboljelih od raka

NEW YORK , 3. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Nakon što pacijentsazna da boluje od raka, najčešće je spreman učiniti sve da biproduljio život ili se pokušao spasiti od bolesti koju službenamedicina smatra neizlječivom, posežući za dijetetskim proizvodima.
NEW YORK , 3. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Nakon što pacijent sazna da boluje od raka, najčešće je spreman učiniti sve da bi produljio život ili se pokušao spasiti od bolesti koju službena medicina smatra neizlječivom, posežući za dijetetskim proizvodima.

Kad izgubi vjeru u modernu medicinu, pacijent se najčeće okreće dijetetskim proizvodima na kojima piše da jačaju imunitet ili štite od slobodnih radikala. No, dr. Gupta i kolege iz američkog Midwestern Regional Medical Centera ustvrdili su da kombiniranje dijetetskih proizvoda i antitumorske terapije kod nekih pacijenata može imati neželjene učinke.

Prema njihovim studijama 73 posto pacijenata uzimalo je neki od mnogih dijetetskih preparata, a 25 posto ih je uzimalo više od jednog takvog preparata. Kod četvrtine pacijenata koji su ih uzimali uz primjerice kemoterapiju primijećene su negativne interakcije, što je prilično velik postotak.

Stoga američki znanstvenici pozivaju na oprez i zdravstvenim stručnjacima savjetuju razgovor s pacijentima oboljelim od raka o uporabi dijetetskih proizvoda "na svoju ruku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙