FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija: Odrubio glavu sestri jer se udala za pripadnika druge kaste

NEW DELHI , 2. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Jedan je Indijac odrubioglavu starijoj sestri jer se protiv volje obitelji udala za muškarcaiz druge kaste, u bolnici u kojoj se oporavljala od njegova prethodnogpokušaja ubojstva, izvijestila je u ponedjeljak policija u državiUttar Pradesh.
NEW DELHI , 2. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Jedan je Indijac odrubio glavu starijoj sestri jer se protiv volje obitelji udala za muškarca iz druge kaste, u bolnici u kojoj se oporavljala od njegova prethodnog pokušaja ubojstva, izvijestila je u ponedjeljak policija u državi Uttar Pradesh.

Djevojka po imenu Nargis prošli je mjesec pobjegla od kuće kako bi se udala za čovjeka svog života iz druge kaste. Njezin brat Naushad nakon toga ju je pronašao i premlatio, zbog čega je završila na njezi u lokalnoj bolnici. No, u nedjelju navečer Naushad je neopaženo ušao u sobu u kojoj je spavala njegova sestra te joj je odrubio glavu.

Indijska agencija Press Trust of India prenosi kako policija nije navela kojoj je kasti djevojka pripadala i kako je njezin brat uspio ući u bolnicu.

Sustav kasta i dalje se poštuje u Indiji, unatoč tomu što ga je indijski ustav 1950. službeno poništio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙