FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bangalore ponovno "Grad kuhanog graha"

NEW DELHI, 12. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Tehnološka prijestolnicaIndije Bangalore ponovno će uzeti svoje staro ime od prijekolonizacije Bengaluru, ili doslovno "Grad kuhanog graha", rekao je uponedjeljak šef regionalne vlade Dharam Singh.
NEW DELHI, 12. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Tehnološka prijestolnica Indije Bangalore ponovno će uzeti svoje staro ime od prije kolonizacije Bengaluru, ili doslovno "Grad kuhanog graha", rekao je u ponedjeljak šef regionalne vlade Dharam Singh.

Bangalore, odnosno Bengaluru, glavni grad Karnatke na jugozapadu zemlje, službeno će ponovno uzeti svoje prvotno ime sljedeće godine, rekao je Singh.

"Bombay je promijenio ime u Mumbai, Kalkuta u Kolkata. I mi činimo isto", dodao je dužnosnik i dodao da će ta promjena stupiti na snagu 1. studenoga 2006.

Prema pričama lokalnih povjesničara Bangalore je dobio ime Grad kuhanog graha nakon što je jedan kralj u 16. stoljeću, izgubivši se tijekom lova, pojeo tanjur kuhanog graha kojeg mu je ponudila neka žena. Toliko mu se dopalo to jelo da je po njemu odlučio nazvati grad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙