FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aparati s kondomima izazvali spor u Indiji

CHENNAI, 12. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Planovi za postavljenjeaparata s kondomima u prijestolnici jedne od indijskih država koje sunajteže pogođene HIV-om i AIDS-om razbjesnili su muslimanske skupine,koje kažu da će izaći na ulice kako bi prosvjedovali protiv "kulturekondoma".
CHENNAI, 12. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Planovi za postavljenje aparata s kondomima u prijestolnici jedne od indijskih država koje su najteže pogođene HIV-om i AIDS-om razbjesnili su muslimanske skupine, koje kažu da će izaći na ulice kako bi prosvjedovali protiv "kulture kondoma".

Kritičari plana vlade južne indijske države Tamil Nadu i indijske Nacionalne organizacije za kontrolu AIDS-a za postavljenje 500 aparata u Chennaiu i još tisuću širom države rekli su da bi to degradiralo žene i iskvarilo mlade.

"Moramo se boriti protiv AIDS-a, ali ti aparati na javnim mjestima samo će promovirati seks izvan braka među mlađom generacijom", rekao je M.H. Jawahirullah, koji je na čelu najveće muslimanske skupine u Tamil Naduuu, Muslimanske napredne stranke.

U Indiji ima više od 5 milijuna zaraženih HIV-om i oboljelih od AIDS-a, što je stavlja na drugo mjesto po broju zaraženih, odmah nakon Južnoafričke Republike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙