FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro nakon što mu je nadriliječnik odstranio oba bubrega

NEW DELHI, 24. prosinca 2005. (Hina/AP) - U bolnici u istočnoj Indiji usubotu je umro tridesetogodišnjak koji se tri tjedna borio za životnakon što mu je nadriliječnik odstranio oba bubrega pri operacijislijepog crijeva, priopćila je lokalna policija.
NEW DELHI, 24. prosinca 2005. (Hina/AP) - U bolnici u istočnoj Indiji u subotu je umro tridesetogodišnjak koji se tri tjedna borio za život nakon što mu je nadriliječnik odstranio oba bubrega pri operaciji slijepog crijeva, priopćila je lokalna policija.

Surendra Kumar, po zanimanju vozač rikše, početkom prosinca podvrgnuo se operaciji slijepog crijeva u privatnoj bolnici u Mahnaru, malom gradu na istoku Indije u siromašnoj državi Bihar u kojoj često vlada bezakonje.

Njegovo se stanje pogoršalo i doveden je u državnu bolnicu gdje su liječnici utvrdili da su mu oba bubrega odstranjena, rekao je dužnosnik policije Preeta Verma koji pretpostavlja da su bubrezi ukradeni kako bi bili preprodani. Kumar je umro u subotu u bolnici.

Liječnici su bili preporučili transplantaciju bubrega no taj zahvat nije mogao biti izveden jer bolnica nije raspolagala odgovarajućom opremom. Policija je u potrazi za nadriliječnikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙