FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hinduist napravio jedinstvenu Bibliju za Papu

NEW DELHI, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Hinduist iz sjeveroistočneIndije napisao je Bibliju u inverziji koja će biti poklonjena papiBenediktu XVI. kao božićni dar, rekao je jedan svećenik.
NEW DELHI, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Hinduist iz sjeveroistočne Indije napisao je Bibliju u inverziji koja će biti poklonjena papi Benediktu XVI. kao božićni dar, rekao je jedan svećenik.

Uttam Das (29) uručio je svoje jedinstveno djelo nadbiskupu u indijskoj državi Assam, Thomasu Menamparampilu, s molbom da ga pokloni Papi.

"Ostao sam zapanjen i zbunjen kada sam vidio tako napisanu Bibliju. Ne znam kako ona može koristiti, ali on je napravio nešto jedinstveno", rekao je nadbiskup u nedjelju.

Nadbiskup će vjerojatno Bibliju, koja se može čitati uz pomoć ogledala,

u siječnju odnijeti u Vatikan.

"Počeo sam pisati Bibliju u inverziji ubrzo nakon što je novi Papa izabran. Posvetio sam tome 10 do 12 sati dnevno i završio sam je prošlog mjeseca", rekao je Das za France Presse.

"Samo želim da ova Biblija bude u vatikanskoj knjižnici. Ne tražim nikakvu nagradu niti novac i ne znam zašto sam izabrao baš Bibliju da je napišem na taj način".

Das se bavi svojim čudnim hobijem još od djetinjstva i ima već nekoliko knjiga napisanih u inverziji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙