FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 6. travnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 6. travnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

KOPAČKI RIT - U posebnom zoološkom rezervatu u Parku prirode "Kopačkom ritu", gdje je jutros izbio velik požar, popodne se vatra gasi helikopterom i kanaderom, koji su poslani iz Zagreba, a gasit će se sve dok se bude vidjelo, izvijestili su u Županijskom centru 112. Riječ je o vojnom helikopteru i kanaderu koji služe u gašenju požara u koordinaciji Vatrogasnog operativnog centra u Zagrebu i Ministarstva obrane. Kanader se puni vodom iz rijeke Drave, a po podacima iz Županijskog centra 112 u dio posebnog zoo-rezervata ušla je nekolicina vatrogasaca i djelatnika Parka prirode "Kopačkog rita", koji pomažu u navođenju gašenja. U međuvremenu požar je zahvatio osim trske i dio šume. Po riječima ravnateljice Parka prirode "Kopačkog rita" Biserke Vištice, požar je zahvatio oko 500 hektara posebnog zoo-rezervata.

ZAGREB - Gospodarsko-socijalno vijeće Sisačko-moslavačke županije na poticaj svih triju socijalnih partnera sazvalo je za 13. travnja sjednicu o tijeku privatizacije sisačke Valjaonice cijevi, o modernizaciji Inine Rafinerije nafte i zaštiti okoliša u Sisku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog GSV-a u Regionalnom povjereništvu SSSH u Sisku. Kako je rekao predsjednik Županijskog GSV-a i zamjenik županice Rajko Mladenović, na tu sjednicu pozvali su potpredsjednika Vlade za gospodarstvo Damira Polančeca, ministra gospodarstva Branka Vukelića, dužnosnike Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP-a) te predstavnika Uprave sisačke Valjaonice cijevi. Od predstavnika vlasnika Valjaonice GSV traži odgovore na pitanje "zašto do sada, u tri javna natječaja, nije izabran novi vlasnik Valjaonice te zašto je poništen prošli, treći, javni natječaj za kupnju Valjaonice, na koji su se javili mogući strateški kandidati s prihvatljivom ponudom".

ZAGREB - Čelnici HNS-a na današnjoj su se konferenciji za novinare oštro usprotivili podjeli Hrvatske na tri, umjesto dosadašnjih pet statističkih regija, ocijenivši da pristajanje Vlade na takvu podjelu pokazuje njezinu nesposobnost ili "pokušaj političkog obračuna sa županijama u kojima HDZ nije na vlasti". Novu podjelu na Jadransku, Panonsku i Sjeverozapadnu Hrvatsku nedavno je izradio Državni zavod za statistiku i predložio ga EUROSTAT-u, koji ju je i odobrio. Čelnici HNS-a, Vesna Pusić i Radimir Čačić smatraju, međutim, da bi odluka o svrstavanju Zagreba u regiju s pet sjeverozapadnih županija mogla bi imati dalekosežne posljedice po razvoj tih županija. Zagreb, naime, ima dvostruko veći BDP od tih županija, na pragu je europskog prosjeka i diže prosjek čitave regije. U HNS-u su izračunali da će zbog Zagreba čitava regija za pet godina dostići europski prosjek BDP-a i više neće imati pravo na pomoć iz europskih fondova.

OSIJEK - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku danas je raspravljalo o jučerašnjem zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva o dopuni istrage u slučaju "selotejp", a odluku o tome objavit će u utorak, izvijestio je glasnogovornik Suda Miroslav Rožac. Istražni sudac Mario Kovač, koji vodio istražni postupak u slučaju "selotejp", odbio je jučer zahtjev ŽDO-a o dopuni istrage, zbog čega odluku o tome donosi Izvanraspravno vijeće, kazao je Rožac. ŽDO je u drugom zahtjevu za dopunom istrage tražilo saslušanje jednog novog svjedoka i četiri koje je prije predložilo, a istražni sudac nije prihvatio. U slučaju "selotejp" sedam okrivljenika, među kojima je i Branimir Glavaš, tereti se za ubojstva deset osoba na obali Drave u Osijeku 1991. i pokušaj ubojstva Radomira Ratkovića koji danas živi u Srbiji.

ČAKOVEC - Udruga transplantiranih bolesnika Hrvatske danas je u Čakovcu priredila izložbu fotografija pod nazivom "7 gradova" s Prvih športskih igara transplantiranih bolesnika održanih lani u rujnu u Rovinju. Predstavnica Udruge Tanja Watz naglasila je da takve igre i druženje uvelike pridonose senzibiliziranju javnosti glede transplantacije organa u Hrvatskoj. "Nakon rujanskih igara u Rovinju broj transplantiranih bolesnika u Hrvatskoj porastao je čak za 45 posto u usporedbi s godinom dana prije", kazala je Watz, dodavši da se na popisu za transplantaciju nalazi oko 700 bubrežnih bolesnika, kojih je najviše. Na današnjem predstavljanju u Čakovcu čelnici Udruge pozvali su građane da se obrate mjerodavnim udrugama, Ministarstvu zdravstva i bolnicama s transplantacijskim centrima kako bi se podučili o toj "velikodušnoj i nesebičnoj gesti darivanja organa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙