FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 24. ožujka 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 24. ožujka 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan jutros je hospitaliziran u KBC-u Zagreb zbog komplikacija vezanih uz osnovnu bolest i nastavka liječenja, priopćeno je iz SDP-ova Ureda za odnose s javnošću. U priopćenju se ističe kako se "ne očekuje da će Račan dugo ostati u bolnici". Također se navodi da "Ivica Račan apelira, osobito na medije, da kao i do sada poštuju njegovo pravo na privatnost i liječenje u miru" te da će SDP-ov Ured za odnose s javnošću "o svim činjenicama bitnim za liječenje kao i do sada pravodobno izvještavati".

ZAGREB - Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) u ponedjeljak bi trebalo izabrati novog glavnog ravnatelja HRT-a, između 11 kandidata koji su ispunili uvjete predviđene javnim natječajem. Prije tajnog glasovanja svi kandidati Vijeću će u deset minuta moći izložiti svoj program te još 20 minuta odgovarati na pitanja. Da bi netko od kandidata bio izabran za glavnog ravnatelja HRT-a mora dobiti najmanje osam glasova, od ukupno 11 članova Programskog vijeća HRT-a. Za nasljednika Mirka Galića, koji je nacionalnu radioteleviziju vodio od 2000. godine, javila su se 22 kandidata, od kojih je 11 ispunilo uvjete javnog natječaja. Od 11 kandidata čije su prijave ispunile uvjete natječaja, četvorica dolaze s HRT-a.

ZAGREB - Ljetno računanje vremena u ovoj godini počinje u nedjelju, 25. ožujka, u 2 sata, tako što će se, pomicanjem za jedan sat unaprijed, vrijeme u 2 sata računati kao 3 sata, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

ZAGREB - Neimenovani policijski službenik M.S. (39) udaljen je danas s dužnosti, a protiv njega i jednog 26-godišnjaka pokrenut je kazneni postupak za kazneno djelo teške krađe, priopćeno je danas iz Ureda načelnika Policijske prave karlovačke. U obrazloženju piše da je kriminalističkom obradom utvrđena osnovanost sumnje da je 39-godišnji policijski službenik M.S izvan službe i u civilnoj odjeći, zajedno s 26-godišnjim Karlovčaninom prije nekoliko dana ukrao iz jednog dvorišta obiteljske kuće u Bariloviću traktor vrijedan oko 110.000 kuna. Vlasnik traktora je u četvrtak, 22. ožujka, prijavio krađu, a policija je ukradeni traktor pronašla istog dana u Logorištu kod Karlovca.

BJELOVAR - U Pavlovcu, pokraj Grubišnog Polja, u općini Veliki Grđevac, jučer oko 15 sati dogodilo se ubojstvo, kada je 40-godišnjak hicem iz automatske puške ubio 69-godišnjeg Savu Nedeljkova, priopćila je danas Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. Do ubojstva je došlo kada je 40-godišnjak pogodio u vrat Nedeljkova hicem iz automatske puške iz neposredne blizine, u trenutku kada je Nedeljkov izlazio iz svoje kuće, navodi policija. Dolaskom policije na mjesto događaja počinitelj je zatečen u putnom jarku te se odbijao predati. Potom je (oko 16,10 sati) ustao i krenuo cestom, a nakon zapovijedi policije odbacio je pušku te je uhićen i priveden u Policijsku postaju Grubišno Polje na kriminalističku obradu.

ZAGREB/ŠTRIGOVA - U Štrigovi će se sutra, 25. ožujka, u organizaciji Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Čakovec i Varaždin, održati komemoracija u povodu 60 godina od poratnog stradanja civila, koji su mučeni, ubijeni i pokopani u Repovoj šumi kod štrigovskog groblja potkraj ožujka 1947., izvijestila je danas Informativna katolička agencija (IKA). Program, čiji je prokrovitelj Općina Štrigova, počinje u 11 sati misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene u Štrigovi, koje će predvoditi vojni biskup Juraj Jezerinac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙