FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 18. ožujka 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 18. ožujka 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

VIROVITICA - Udruga prevarenih štediša Zanatsko-štedno kreditne zadruge i Štedno-kreditne zadruge Virovitica u stečaju zatražit će od Republike Hrvatske 29 milijuna kuna koliko dvije štedne zadruge duguju štedišama, odlučeno je na godišnjoj Skupštini udruge održanoj večeras u Virovitici. Ugovor o prijenosu potraživanja na Udrugu potpisalo je 317 članova. Zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju zadruga, bez 128 milijuna kuna ostalo je 1617 štediša. Dio štediša pridružilo se nedavno osnovanoj Hrvatskoj stranci pravne države, a dio je pristupilo Udruzi prevarenih štediša. I u stranci i u Udruzi odgovornom za nezakonito poslovanje smatraju državu jer su unatoč rješenju Ministarstva financija o zabrani rada iz siječnja 2001. i rješenja Trgovačkog suda Bjelovar o upisu likvidacijskog postupka iz veljače 2003., zadruge nesmetano radile do pokretanja stečajnog postupka u ožujku 2006. godine. "Ako se država ogluši na naš zahtjev tužit ćemo je", rekao je večeras Ivan Šantić iz Udruge prevarenih štediše.

SINJ - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je položio kamen temeljac za izgradnju Alkarskih dvora i Muzeja alke koju žitelji Sinja i Cetinskog kraja priželjkuju desetljećima, ali se nijedna u prošlosti poduzeta inicijativa nije uspjela realizirati zbog nedostatka novca. Prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman podupro je Sinjane u ostvarenju tog cilja, a Vlada je prihvatila projekt Ante Kuzmanića iz Splita u vrijednosti od 40 milijuna kuna od čega će 50 posto financirati Vlada, a ostalo Splitsko-dalmatinska županija, grad Split i Viteško alkarsko društvo. Premijer Sanader kazao je kako je početak izgradnje Kompleksa Alkarskih dvora događaj od iznimne važnosti jer, kako je kazao, mi smo to što jesmo po očuvanju baštine. "Ništa ne počinje s nama niti s nama bilo što završava. Bilo je prije nas časnih i poštenih ljudi koji su stvarali hrvatsku tradiciju i upravo zbog sjećanja na sve one čestite alkare i ljude sinjskog kraja koji su stvorili tu tradiciju izgrađujemo ove Dvore", kazao je uz ostalo premijer Sanader.

KARLOVAC - Na trodnevnom skupu "Drugi forum okolišnih novinara Alert 2007", koji je danas u organizaciji Press-centra za okoliš Hrvatske počeo u Karlovcu, predstavljena su dva dokumenta - Strategija gospodarenja otpadom i Smjernice za primjenu sustava gospodarenja električkim i elektroničkim otpadom. Načelnik Odjela za gospodarenje otpadom u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Eduar Pučko rekao je da je godine 2005., kada je Strategija rađena, organiziranim prikupljanjem otpada bilo zahvaćeno 80 posto stanovnika, ali je količina odvojeno skupljenog otpada i recikliranoga komunalnog otpada bila samo šest posto. Postotak postupno raste, a svrha je Strategije da godine 2025. bude obuhvaćeno 99 posto stanovnika i da četvrtina otpada bude odvojeno skupljena i reciklirana. Pučko smatra da se to može postići, što potvrđuju dobri rezultati Pravilnika o prikupljanju ambalažnog otpada za piće.

ZAGREB/BERGAMO - Na 25. "Bergamo Film Meetingu", jednom od najstarijih talijanskih filmskih festivala, održanom od 10. do 18. ožujka, nagrađena su dva hrvatska filma - "Trešeta" i "Sve džaba", doznaje se od autora. Među devet filmova prikazanih u glavnom natjecateljskom programu festivala ("Mostra Concorso") bila su dva hrvatska filma: "Trešeta" Dražena Žarkovića i Pave Marinkovića te "Sve džaba" Antonija Nuića, laureat prošlogodišnjega Filmskog festivala u Puli. Film "Trešeta", nastao u produkciji Hrvatske televizije, osvojio je drugu nagradu Festivala u Bergamu - srebrnu "Rosa Camunu" (simbol pokrajine Lombardije), a treću nagradu - brončanu "Rosa Camunu" osvojio je film "Sve džaba". Dobitnik prve nagrade - zlatne "Rosa Camune" je belgijski film "The Only One" Geoffreyja Enthovena.

ZLATAR - Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić, koji je danas posjetio zlatarsku župu i predvodio euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, pozvao je na opraštanje i milosrđe. Posebice se osvrnuo na izgubljenog sina iz Evanđelja. "Ovo Evanđelje koje razmatramo na pola puta Korizme poziva nas da dublje poniremo u Boga, molimo Ga i da jačamo u svom srcu povjerenje u Njega", rekao je kardinal Bozanić, dodajući da se čovjek može približiti Bogu dok je živ, što je i poziv današnje nedjelje. Budući da ne zna koliko dana još ima i što ga u životu očekuje, čovjek ne smije ništa odgađati jer tako samo šteti sebi, istaknuo je zagrebački nadbiskup.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙