FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 18. ožujka 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 18. ožujka 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Zajednica udruga HVIDR-e grada Zagreba poduprla je danas odluku Gradske skupštine kojom je 30. svibnja proglašen Danom branitelja grada Zagreba, ali je iznenađena što su gradski zastupnici HDZ-a na sjednici glasovali protiv. Predsjednik Zajednice Ivan Pandža rekao je na konferenciji za novinare da je zagrebačka HVIDR-a dugo predlagala da se proglasi Dan branitelja grada Zagreba jer je željela okupiti sve branitelje, da oni znaju da nisu zaboravljeni i da imaju svoj dan te da je to prihvatilo Gradsko poglavarstvo. Istaknuo je da su iznenađeni i povrijeđeni činom gradskih zastupnika HDZ-a jer su za njih rekli da su ispolitizirani. "Mi ovim danom želimo postati subjekt, a ne politički objekt, i želimo da Domovinski rat bude jedini temelj državnosti, a ne AVNOJ i 22. lipnja, kad su se zakrvili Hrvat na Hrvata", rekao je Pandža, dodajući kako se nada da će ih poduprijeti i branitelji iz ostalih krajeva Hrvatske i izboriti se za svoj dan.

RIJEKA - Kontejnerski brod "Maersk Duncan", dugačak 264 metra, večeras će uploviti u riječku Luku kao jedan od najvećih brodova koji su u nju uplovili, izvijestila je služba za odnose s javnošću riječke Luke. Taj kontejnerski brod četvrte generacije ima nosivost 4130 kontejnerskih jedinica, a izgrađen je godine 2005. U Rijeci će, kako je najavljeno, prekrcati 756 kontejnerskih jedinica. Danski brodar "Maersk Line" uveo je prije godinu dana tzv. feedersku kontejnersku liniju Rijeka-Ancona-Gioa Tauro, a sada prvi put u Rijeku šalje kontejnerski brod-maticu zbog povećane količine tereta. "Maersk Line" dio je danske korporacije A.P. Moller-Maersk Group, a s 18,5 posto prevezenog tereta u kontejnerima na prvom je mjestu na svijetu.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić poslao je danas u povodu smrti šansonijera i skladatelja Ivice Percla brzojav sućuti njegovoj obitelji i kolegama iz matičnoga strukovnog društva te njegovim poštovateljima. "Kantautor koji je još šezdesetih stekao slavu kao protestni pjevač, interpret velikog hita 'Stari Pjer', njegova zaštitnog znaka, imao je intenzivan umjetnički život koji je dijelio između glazbenog, likovnog i pjesničkog izražavanja. Aktivno uključen u Domovinski rat, kao i u mnoge humanitarne projekte, vrstan organizator klupskih programa, živo zainteresiran za afirmaciju novih generacija glazbenika, gospodin Percl svojom je širinom djelovanja i ljudskom dobrotom u mnogim prilikama djelovao kao važan i vrijedan pokretač mnogih akcija", ističe ministar Biškupić u brzojavu sućuti.

ZAGREB - Ministar kulture i predsjednik Vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama Božo Biškupić poslao je danas u povodu smrti splitsko-makarskoga nadbiskupa u miru msgr. Frane Franića izraze sućuti splitsko-makarskome nadbiskupu msgr. Marinu Barišiću. Tijekom svojeg svećeništva, od dana kada je zaređen davne 1936., msgr. Frane Franić, ugledni teolog, posvetio se nauku vjere i ustrajno je propovijedao Božju riječ, čak i u vremenima njezina ograničenja i zatiranja. Bio je vjeran svećeničkom poslanju, odan Bogu i Crkvi, i oni koji su ga poznavali reći će da će im nedostajati njegova blagost i pravednost, ističe ministar Biškupić u brzojavu sućuti. "U ime Vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama i svoje osobno, izražavam Vam najdublju sućut", stoji na kraju brzojava sućuti ministra Biškupića nadbiskupu Barišiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙